Ламиниран паркет, SPC настилка, Винил, Новини, Паркет, Полезно

Тенденции при подовите настилки 2023-2024

Amaron Herringbone 147 Дъб Джорджтаун

Тенденции при подовите настилки- иновация и стил

Повечето от тенденциите са предсказуеми и базирани на устойчивостта на продуктите и тяхната еко съобразност спрямо собственика на жилището, а и природата. Акцента се измества върху подовите настилки, които са устойчиви и ще издържат във времето,  без да се налага подмяна или нов ремонт след тяхното поставяне. И накрая 2023-та изглежда така, че е изцяло свързана със създаването на усещане за топлина и по- леко настроение в домовете ни. Вижте как да постигнете това с избора си на подова настилка.

И кой каза Шеврон?

Тенденцията за Шеврона е тази, която разцъфтя през 2022-ра и ще продължи да бъде с нас още дълго време. Някои от вас ще кажат, че тя никога не е излизала от мода, и да, ние ще се съгласим. В наши дни шеврона се среща във всякакви разновидности сред подовите настилки.  От ламиниран паркет, до винил, естествен паркет и дори и плочки.  Естествените паркети с шарката Шеврон са на първо място в тенденциите, с една лека разлика, сега са в по-меки нюанси. Клиентите заменят сивите и бели тонове, залагайки на класическите топли тонове на дъба, с които си гарантират вечна красота. А ако искаш да прочетеш повече за този тип редене и настилки https://parketensviat.com/blog/redene-tip-ribena-kost-i-shevron-goreshtite-tendencii/

Не забравяйте, че при  големи просторни пространства съвсем спокойно може да изберете Шеврон на широка дъска, а при по-малки трябва да се заложи на по-тясна дъска с по-светли тонове. Така визуално стаята ще изглежда по-голяма и по-просторна.

Уют с по-топли тонирани подове – Керамика

Може би има нещо общо с времето, но все повече хора се опитват да създадат по-уютно усещане в домовете си . Нормална реакция от факта, че повечето хора работят от вкъщи или прекарват по-голяма част от времето си там. И да, бежовите плочки се завръщат- класическите топли тонове ще пресъздават времето през което живеем. В подобен дух очакваме да видим и тенденцията за теракота.  Тези плочки с рустикална нотка, са предназначение да придават на жилищата живот . Препоръчаваме включването на по-топли цветови палитри, като фокусна група- мебели , ефектно осветление или добавяне на минималистични скандинавски интериорни елементи, за по-фино освежаване на преходните сезони. Ако търсите по-ярка трансформация помислете си за лесния начин- а именно ламинирани паркети с визия на теракотени плочки.  Те имат естествен тъмночервен или землист глинен цвят и са идеален начин да внесете външната естестика на закрито.

Антични нюанси – Няма човек, който да не е забелязал тъмните настилки, които пленяват с дълбоките си и драматични тонове. Този тренд със сигурност ще се задържи и ако има промяна, то тя  ще бъде към замяната им с по- земни естествени нюанси в кафявата гама. Дизайнерите прогнозират да се увеличава търсенето  на по-топлите повърхностни цветове и покрития, вдъхновени от природата.

Луксозно усещане с мраморна покритие – Ако се чудите няма ли място за малко лукс, отговора е –има разбира се.  А най-хубавото и бюджетно решение е ламиниран паркет и spc водоустойчива настилка с визия на мрамор. Разгледай още сега ексклузивните ни предложения и обновете с лекота дома. И тук тренда варира от бели мрамори към по-впечатляващи дизайни като ониксови плочки, които се предлагат в широка гама от цветове.

Въпреки, че подът често се смята за фонов елемент от интериорната схема, през 2023-та и последващата година, то  това ще се промени. Бихме нарекли 2023-та една от най-вълнуващите години за тенденциите в подовите настилки. Плочки, много шарки и разбира се бетон. Предназначени да направят смел акцент под вашите крака. Декоративните подови настилки се оказаха особено популярни в най-новите дизайни и това ще остане без промяна. А като главно предимство, е че в магазините Паркетен Свят може да ги откриете под формата на ламинирани и винилови настилки. Това прави тяхната поддръжка и експлоатация още по- лесна.

Ceramin №54660 Бишъп
Освен с красиви визии, модерните настилки биват и подобрени функционално. Напредък на технологията на производството позволява да ви предложим напълно рециклируеми и без съдържание на PVC настилки. Колекция CERAMIN е точно такава. SPC подова настилка с твърда сърцевина, благодарение, на която подовете са особено издръжливи и с отлични технически свойства, устойчиви дори на вода.Разбери повече за колекция CERAMIN.  Не забравяйте, че какъвто и декор да си харесате винаги  може да се свържете с нас за още съвети и съдействие. А сега е време да разгледаме и самата колекция водоустойчиви настилки CERAMIN. 

Ако все още се колебаете каква подова настилка да изберете, свържете се с нас за още съвети, съдействие и насрочване на оглед.

Related Posts