Ламинирани паркети
QUICK STEP
Unilin – е компания създадена през далечната 1960 година от няколко семейства от Югозападна Фландрия. Тя стартира дейност с производство на лен в Oigem, Белгия. През 70-те години, поради недостига на ленена суровина тя бива заменена от дървесина. След като се разширява дейността през 1989 година, компанията стартира производството на ламиниран паркет – тогава е и създадена търговската марка „Quick Step”. В наши дни търговската марка „Quick Step” е синоним на иновация и качество.

Ламинирани паркети QUICK STEP – качество, иновация, стил

Вероятно поне веднъж сте били поставени в ситуация, в която да избирате между дизайн и функционалност, между качество и достъпност, между финансов и времеви ресурс.

Продуктите на белгийската компания QUICK STEP са интелигентен начин да оставите компромисите зад гърба си и да получите това, което домът Ви заслужава – комбинация от стилна визия, надеждност и перфекционизъм.

QUICK STEP са не само световен лидер в производството на подови настилки от ламинат, винил и дърво, а и един от основните ни партньори, чиито продукти са неизменна част от нашия каталог.

Каква е историята на компанията, какъв е нейният принос в паркетната индустрия и какви са предимствата на ламинираните паркети QUICK STEP? Научете всички подробности в следващите редове.

Кратка история на компанята
Любопитен факт за компанията е, че тридесет години след началото на съществуването си, тя е активен участник в бизнесът с лен. Едва през 1990, QUICK STEP се превръща в първия бранд ламинатни подове на белгийския пазар.

Следва серия от иновации, революционализираща индустрията на подовите настилки – както на местно ниво, така и далеч отвъд границите на Белгия. QUICK STEP задава изцяло нов стандарт – в производството, в монтажа, в поддръжката и във функционалността на подовите настилки за дома и офиса.

През 2018, компанията става първият производител на подови настилки, получил Европейският Ecolabel за своите ламинирани подове. Екомаркировката на ЕС е символ за екологични постижения, който се присъжда на продукти и услуги, отговарящи на високите екологични стандарти през целия им жизнен цикъл: от извличането на суровини, през производствения процес, до дистрибуцията и рециклирането.

Трансформацията на паркетната индустрия

QUICK STEP е синоним на развитие, усъвършенстване и оптимизация – както на процеса по производство и монтаж, така и на крайния продукт. Част от най-съществените приноси на компанията за развитието на подовите продукти включват:

 • Системите Uniclick и Uniclick Multifit, позволяващи монтирането на ламиниран паркет без употреба на лепило – бързо, лесно и единствено чрез фиксиране на отделните модули с клик технология.
 • V-образната фаска или така наречената 4V фаска, разположена по четирите страни на ламела. Чрез това нововъведение, QUICK STEP добавя нова перспектива към ламинатните подове и дълбочина на помещенията. Perspective е първата серия ламинирани подове с V-образен канал между дъските.
 • Перманентната антистатичност. През 2005, QUICK STEP започва да предлага подови настилки, с добавен устойчив антистатичен слой, предотвратяващ появата на електростатични заряди.
 • Защитените первази, които са както устойчиви на удари и надрасквания, така и перфектно съответстващи на цвета и структурата на съответния под.
 • Системата INCIZO – първият мултифункционален профил, който може да се използва като преходна или завършваща лайсна за подове, стълби и др.
 • Водоустойчивият ламинат, който може да се използва за зони с висока влажност, включително и в банята. През 2014, сериите „Impressive“ и „Impressive Ultra“ позволяват изцяло нови нива на водоустойчивост на ламината, без за целта да се използват допълнителни покрития.
 • Виниловите подови настилки, съчетаващи естествената визия и усещането за дърво с практическите предимства на синтетичния под.
 • Технологията Surface & Edge Protect+, предотвратяваща попадането на замърсявания в релефа и текстурата на дървения под. В резултат, подовете запазват автентичния си вид по-дълго и са много по-лесни за почистване.

Благодарение на всички гореописани системи и технологии, компанията заслужено печели и поддържа своята репутация на водеща фигура в индустрията. Подовите настилки и ламинираните паркети на QUICK STEP са символ на функционалност, иновативност и мислене извън кутията – в полза както на крайния потребител, така и на природата.

QUICK STEP – класа, визия, стил

Продуктите на QUICK STEP се отличават не само с техническите си параметри, а и с безупречното си качество и дизайн. Колекциите от дървен и ламиниран паркет на компанията предлагат цветови гами, размери, структури, релефи и стилове, подходящи за различен тип интериор. Те обаче споделят две важни характеристики – първокласен изходен материал и стилен дизайн.

Избрайки подовата настилка за своето жилище и/или офис помещение, клиентите на QUICK STEP и Паркетен свят имат възможност да филтрират близо 200 продукта, вариращи според следните параметри:

 • Цвят и цветова гама – от натурални, през абстрактни, до сиви и черни;
 • Дебелина на модулите – между 7 мм и 12 мм.;
 • Вид на материала – дъб, орех, ясен, бор и др.;
 • Форма на ъглите – стандартна, остра, микро и др.;
 • Брой на фаските – 0, 2 или 4 фаски;
 • Отразяване на светлината – матови, полу-матови, полирани и др.

Комбинацията от тези параметри може да отговори на интериорните изисквания според стила, дизайна, обзавеждането и спецификата на помещението. От топлия и уютен интериор до строгата, хладна и дори корпоративна визия – сериите на QUICK STEP предлагат интелигентни решения за всеки тип проект.

Грижа за дома, грижа за семейството, грижа за природата

От всичко казано дотук, Вие вече разбирате, че да се доверите на белгийският бранд е едно от най-добрите решения, които можете да вземете за себе си, за семейството си, за колегите си и за средата си.

Избирайки да се доверите на QUICK STEP, вие избирате продукти, отличаващи се със следните особено важни за потребителя качества:

 • Подходящи за всички помещения – от кухнята до хола, от антрето до банята, фоайето и дори терасата.
 • Предлагащи реалистични структури и релефи, наподобяващи в максимална степен естествения паркет.
 • Позволяващи бърз и лесен монтаж, спестяващ времеви и финансов ресурс при изпълнението на Вашия проект.
 • Лесни за почистване и поддръжка, благодарение на специалните, вградени защитни системи.
 • Издръжливи, устойчиви срещу петна, износване, удари, драскотини, изгаряния, влага и домакински препарати.
 • Произведени по устойчив начин, с грижа към природата и минимален екологичен отпечатък върху планетата.
 • Блестящи със стилен дизайн, подходящ за всякакви видове интериорни решения.
 • Идващи в различни серии, комбинирани според параметри като цвят, материал на изработка, дебелина, водоустойчивост и др.

 

Вече не е нужно да правите компромиси и да преподреждате приоритетите си в движение. С продуктите на QUICK STEP, Вие можете да имате всичко – достатъчно е само да го поискате.

Екипът на Паркетен свят е насреща, за да отговори на Вашите въпроси и да предостави индивидуална консултация – както относно продуктите на белгийския бранд, така и относно всички останали подови настилки в нашия продуктов каталог.

За повече подробности и съвети относно характера, свойствата, поддръжката и предимствата на различните серии ламиниран паркет в нашия уеб сайт, можете да се свържете с екипа ни, както и да следите нашата блог секция.

Защо да изберем ламиниран паркет Quick Step?
 • Quick Step са първите, които изобретяват и използват система за монтаж Uni-click без необходимост от лепене. Тя гарантира бърз, лесен монтаж и е патентована в цял свят.
 • Quick Step предлага и ламинирани паркети с V образна фаска, която придава дълбочина и оптически разширява всяко помещението.
 • Ламинираните паркети са със структури и впечатляващи релефи, които се доближават удивително много до тези на естествените паркети.
 • Износоустойчив – патентования защитен слой, Stratch Guard предпазва вашия ламиниран паркет и ви позволява да му се насладите на красотата дълги години. Ултра устойчивия слой на ламинирания паркет на Quick Step, го прави до 10 пъти по устойчив на най-малките микро надрасквания.
 • Всяка една подова настилка на Quick Step е третирана с постоянен антистатичен повърхностен слой. По този начин не се притеснявате за досадните статични заряди. Нещо повече, благодарение на този слой пода ще привлича много по-малко прах.
 • Ламинираните паркети на Quick Step са с широка гама от стилове и размери на дъските. Можете да имате модерен ламиниран паркет или традиционен, който да е с различен цвят и текстура. Разнообразие от ламинирани паркети подходящи за всяко едно помещение, от кухнята, до хола, та дори и до банята.