Да. Необходимо условие за монтаж на ламиниран паркет е основата да бъде твърда, суха, равна и чиста. При монтаж върху мокет, балатум, плочки и естествен паркет е задължително поставянето на изолационна подложка.

Ламинираният паркет може да бъде монтиран върху системи за водно подово отопление.

Паркетът се реди основно по три възможни начина: чрез лепене, чрез коване и чрез захващане на отделните детайли един за друг („клик” система).

Преходните лайсни служат за плавно съединение на паркетната настилка и останалите настилки в дома. При поставянето на паркет в големи помещения задължително се поставя преходна лайсна за да се избегне цялостно пренареждане в следствие на деформация (надуване) на паркета.
Основната функция на первазите е да покриват свободното разстояние между паркета и стената, което се оставя превантивно.

Ламинирания паркет се препоръчва за среда, където „предизвикателство“ като деца и домашни любимци съществува. В този случай избора на подложка ще има най-голям ефект за намаляване на шума. При покупката на ламината се консултирайте със специалист за да ви помогне да определите вида на подложката, който ще е най-подходящ.

Да, нашите монтажисти извършват монтаж върху всякакви стени, но препоръчваме предварителен оглед на помещението преди поръчка.

Ламината трябва да бъде монтиран в климатично стабилна среда, като се избягват крайни промени в температурата и прекомерната влажност.

Някои производители предлагат ламинат за употреба в баните. Въпреки това, тъй като баните са райони с висока влажност, не препоръчваме избора на такава настилка.

Колко дълго ще издържи, зависи от избора ви на ламиниран паркет , натоварването на което е подложен и не на последно място грижите ви за него.

Обикновено не. Възможно е през годините да намерите малка разлика.

Ламинирания паркет предлага по-добра защита от вдлъбнатини и надрасквания, от повечето подови настилки. Въпреки това, трябва да се внимава много, когато се местят тежки предмети.

Зона за разширяване е необходима за да се даде възможност за нормални движения на настилката поради климатични промени.

Ламината трябва да се аклиматизира към условията на стаята, в която ще се монтира. След 48 часа продукта се е стабилизирал и така шанса за последващи промени в размера на настилката намаля.