Полезно

ComforTec – система за залепяне на ламиниран и трислоен паркет

comfortec-sistema-za-zalepqne-1024x373

Подовите настилки на „Паркетен свят” се обогатиха с още едно иновативно решение. Нашите клиенти могат да забравят за дразнещото тракане и шума от стъпки по пода и да се наслаждават свободно на комфорта, който естественият или ламиниран паркет предлагат. Всичко това може да бъде постигнато чрез революционното нововъведение на нашите немски партньори HARO, наречено ComforTec.

Системата комбинира бързото и удобно полагане на „плаващ” принцип със стандартното лепене на паркета за основата. Резултатът е приятният за ухото приглушен звук при ходене върху лепения за пода паркет.

Какво е ComforTec

Системата с търговското име Haro Silent ComforTec е по същество самозалепящ се паркет. Тя се състои от изключително устойчиви самозалепящи се ленти от каучук, издръжливи на химически и физически натоварвания, които са фабрично залепени за долната страна на всяка ламела. Преди да се монтира всяка отделна ламела просто трябва да се премахне защитното фолио и резултата след монтажа са здраво залепени за пода ламели.

Изисквания към основата:
За да се получи добро залепяне към основата, тя трябва да е равна и обезпрашена. В най-честия случай, когато се монтира върху циментова основа, задължително е да се почисти добре основата и да се грундира предварително. Не се препоръчва монтажа на ComforTec върху нездраво фиксирани за замазката подови настилки като балатуми, мокети и т.н.

Предимства:

  • Лесно и бързо поставяне като при „плаващото” редене, но с устойчивостта на лепенето.
  • Намалява шума в стаята с до 60% ( в сравнение със стандартно положен паркет с подложка).
  • Не е необходимо да се ползва лепило.
  • Готов за употреба веднага след поставяне.
  • Подходящо за подово отопление.
  • Не се налага да се използва допълнителна подложка.

Виж всички ламинирани паркети и трислойни паркети на Haro, които могат да бъдат поръчани със системата ComforTec.

 
 

Related Posts