Полезно, Винил, Ламиниран паркет, Новини, Трислоен паркет

Коя е най-подходящата настилка за детска стая?

обновена на 28.09.2023

Използвайте времето ползотворно и направете дома си подходящото място за най-малкия член на семейството. Подовата настилка за детската стая е необходимо да отговаря на редица изисквания, от които:

  • да е хипоалергична
  • да е антистатична
  • да е издръжлива
  • да е практична

Подът трябва да е топъл, екологично чист, защото не е тайна, че децата прекарват много време на земята в игри с любимите играчки.

Винилови настилки

Винила  отговаря на много изисквания, които са задължителни при обновяването на детската стая. Той е устойчив на вода, петна, драскотини и вдлъбнатини, а в плюс е лесната му поддръжка. Освен това с избора на подходяща винилова подложка, всяка една стъпка става по- омекотена, по-топла и  с по-добра звукоизолация.

Виниловата настилка в магазините на Паркетен Свят е на реномирани производители, каквито са  Tarkett, Quick Step, Classen, Berry Alloc , Arbiton , а декорите от които може да избирате са над 200.

С голямото разнообразие от дизайни, цветове, шарки и стилове ще откриете винили с визия на естествен паркет, до такива с визия на камък, бетон, мрамор и дори в розов и зелен цвят. Чудесна комбинация от винили устойчиви на забавления и игри,  които са и в крак с тенденциите в интериора.

И сега идва въпроса колко са безопасни за деца? 

Често има критики относно безопастността  на винилите в детските стаи.  В магазините на Паркетен Свят се предлагат подови настилки само на проверени реномирани производители с немско, белгийско качество. Всички подови настилки са преминали редица проучвания и имат сертификати, като ISO9001, без съдържание на фталати, а и редица други.

В стремежа си да предложим най-доброто , ексклузивно в магазините ни може да откриете първия екологичен продукт, без съдържание на PVC ,  който е и 100% рециклируем. Това е Ceramin на Classen . В производствения процес се използва само зелена електроенергия от водноелектрически централи. Самият продукт не съдържа PVC, не отделя вредни химикали и е 100% рециклируем. В допълнение,  имат положителен ефект върху намаляването на шума, осигурявайки акустичен комфорт в помещенията. Екологичните свойства на подовете се потвърждават от сертификата Blue Angel – той се присъжда на компании, които в резултат на многостранна оценка се оказват екологични и безопасни за потребителите. Това е продукт, съобразен с грижа за природата.

Ламиниран паркет

Модерен, лесен за поставяне и с красива текстура, ламинираният паркет е една от най-предпочитаните подови настилки. Благодарение на най-горния защитен слой, ламинатът не задържа замърсявания и се почиства изключително лесно. Устойчив е на надраскване, което го прави подходящ за детски игри.

Ако се притеснявате от разливане на течности или разполагате с парочистачка, с която искате да почиствате детската стая, то в магазините на Паркетен Свят ще откриете само известни марки немски, белгийски, полски, швейцарски и испански ламинирани паркети. И да всички те, имат допълнителна защита срещу влага.

Марките Tarkett, Haro, Arteo – освен с немско качество, ще ви впечатлят с прецизност и универсалност. И да всички те имат допълнителна защита срещу влага, а някои и към вода. Такава е ексклузивната ни  колекция Arteo. Красиви дървесни декори, наподобяващи естествения паркет,  с висок клас на износоустойчивост, което ги прави подходящи за поставяне във всяко помещение от детската стая, до кухнята, банята, чак до антрето. Разгледай още сега https://parketensviat.com/Arteo

 

Arteo Water Resistant 62750 Дъб Ерг
Arteo Water Resistant 62749 Дъб Дарфур
Arteo Water Resistant 62748 Дъб Дамара

Искате да проверявате спящото Ви бебе по-възможно най-тихия начин? Ламинираните паркети с марка Haro освен с красиви структури и цветове, ще ви впечатлят с тяхната иновативна система  Comfortec. Това е система за залепяне на подовата настилка, при която се намалява шума в стаята до 60%. Бъдете спокойни и стъпвайте смело. Осигурете необходимия комфорт на вашето дете. Вижте всички декори ламиниран паркет със системата Comfortec.
Вижте всички декори ламиниран паркет със системата Comfortec.

Вече повече от 140 години, Tarkett градят репутацията си чрез дизайн, качество и устойчивост на подовите си настилки. Днес всички тези предимства се предлагат в напълно освежена гама от висококачествени ламинирани подове. Всички те има допълнителна защита, благодарение на парафиновото покритие при клик системата.

Kronoswiss – швейцарско качество.

Комбинира успешно традициите на швейцарски майстори с модерните технологии. Изтънчен дизайн, внимателно избрани материали, полезност – изборът на ламиниран паркет с марката Kronoswiss означава инвестиция. Колекция декори с визия на истинско дърво, красива заобикаляща го фаска, която придава и допълнителен характер на ламелите. Но стига сме говорили, ценителите може да разгледат тук: https://parketensviat.com/Kronoswiss

Искате да се подготвите за периода, в които ще има играчки навсякъде и рисунки по пода? Ламинираните паркети на Quick Step са антистатични и устойчиви на надраскване, способни да се справят дори с най-дивите състезания с колички.  И да хубавото, е че когато детето порасне няма да има нужда от подмяна на подовата настилка. С технологията QuickStep Hydroseal water-repelling, ламинираните паркети могат да се поставят в мокри помещения като баня или кухня без притеснения от разливания и протичания върху ламинирания паркет. Дълги и широки дъски, или класически, всички декори на белгийският производител Quick Step са с впечатляваща визия, структура и автентичност. В магазините на Паркетен Свят ще откриете над 150 декора. Разгледай още сега https://parketensviat.com/Quickstep

 

Classen си е класен. Полска елегантност.  

Ламинираните паркети от колекция Classen Story са изработени от HDF, с дебелина 12 мм. Имат елегантна и изискана визия, която лесно ще се интегрира както в класически, така и в модерен интериор. Моделите са устойчиви на влага и са подходящи за подово отопление. С висок клас на износоустойчивост AC5, с лекота ще се справят с всяко тежко изпитание в детската стая или кухнята, а със своята дървесна структура ще придават елегантност и изящество.  Убеди се сам. https://parketensviat.com/classen

Трислоен паркет

Трислойният паркет е естествен продукт, който е добре познат на българския пазар. Те са алтернативното решение на масивния паркет, съчетавайки красиви текстури, здравина и индивидуалност. Защо да го изберете за детската стая?

Благодарение на трите пласта естествено дърво, поставени перпендикулярно един на друг се постига пространствена стабилност и устойчивост при измятане. Трислойният паркет е подходящ за подово отопление. При монтажа, може да избирате дали да е плаващ или чрез залепяне за основата. Екологично чист, отговарящ на условията за качество и дизайн, трислойният паркет бива все по-предпочитан за дома и детските стаи. Освен това, новите колекции трислойни паркети са с подсилена защита срещу влага и пръски. Такива са колекциите Cascada на производителя Quick Step и колекция Step на Tarkett.

Имайте предвид, че подовата настилка, която избирате за детската стая, освен, че оказва влияние на цялостната обстановка, тя въздейства върху любознателните качества на вашето дете.