Ламиниран паркет, мокетни плочи, Новини, Паркет, Полезно, Трислоен паркет

Стълбите в интериора

Модерното стълбище

Стъпка на горе, стъпка на долу, как да направим правилния избор в декорацията на стълбището?

Какви материали да изберем за изграждането му или с какво да облечем сегашното?

В наши дни стълбите не са просто средство да се свържат отделни етажи в къща или апартамент, те са и важен архитектурен елемент. Като такъв, са претърпели метаморфози, които към днешна дата имат една единствена цел , а именно да бъдат функционални и хармонични. Нека не забравяме, че тенденциите идват и си заминават, но стълбището се използва години наред.

Какво следва през 2023-та – грандиозни изявления! Дизайните се фокусират върху луксозните материали, въздействащото използване на цвят и в крайна сметка креативното му интепретиране.

И както сами се досещате – един добре познат тренд  е именно смесването на материали.

Използването на елегантна комбинация от материали и обединяването на контрастиращи текстури, цветове и форми може да създаде допълнителен визуален интерес към стълбището. Вземете пример от този реновиран викториански дом в Лондон, традиционо стълбище датиращо от 1850 година е заменено с очарователната комбинация на стомана и дърво. С този стилен контраст, между топлите дъбови нюанси и елегантните стоманени кантове и парапети, се приъздава дързък графичен външен вид с индустриален стил. Ако се използва и стъкло, то със сигурност ще се подобри естествената светлина в пространството създавайки усещане за откритост и позволявайки на стълбището да бъде добре оценено от всеки един възможен ъгъл.

 

Материали на показ.

Покажете естествените материали на стълбището. С този съвсем обикновен и лек трик действат все повече дизайнери. Не е изключение, че погледа ни попада и към луксозните материали, като мрамор и камък. В чистата си форма камъкът може да изгледа съвсем обикновен и дори старомоден материал, но когато бъде интерпретиран то резултата е повече от „Уау“. В случай, че не ви се рискува с поставянето на толкова тежки, обемести  материали във вашият дом, на помощ идват ламинираните и винилови настилки с визия на бетон, шисти и естествен камък. Какво по-хубаво от това, че ще имате бюджетен вариант, лесен монтаж и още по-лесна поддръжка.

Ако все пак държите на естествения камък, то изберете модерните техники за формоване. Те създават усещане за движение и поток, особено ако са с широка форма и нежно извити ръбове, Добавете по-съвременна нотка с много блед или драматизъм с много тъмен камък. Ако искате наистина да създадете луксозен вид и усещане за дворец използвайте материал като мрамор- богат на невероянта естествена красота и дълготрайна издръжливост.

Дърво, дърво и пак дърво

Дървото е материал, използван от древни времена за производството не само на мебели, но и като част от конструирането на домовете. Какво да очакваме през 2023-та година? Отшумяване на използването на сивкави и опушени тонове и завръщане към естествените такива. Отново на показ ще бъде красивото масивно дърво със силно изразени структири и фладери. Не забравяме да споменем и за неговата така важна обработка, с лак или масло, като освен да го предпази има и за цел да подчертае неговата красота и връзка със заобикалящата ни природа. Не е изненада за никой, че е все по-предпочитан материал за обновяване на стълби. Все повече интериорни дизайнери залагат в проектите си на естествените трислойни паркети, които освен, че са с красива визия, предоставят допълнителна възможност на собствениците си, а именно да бъдат рециклирани. Ако се чудeш как изглеждат такива стълбища, тук може да разгледаш наши изпълнени обекти с трислоен паркет или да се насладиш на ексклузивни колекции паркет.

Време е за спокойно слизанe.

Тендненциите в интериора през последните няколко години и особено след пандемията, ни накараха да се за замислим и да направим домовете си по-удобни и уютни отвсякога. А един лесен начин да се преобрази едно добре изглеждащо стълбище освен с цвят и текстура е и с комфортен красив мокет. В миналото стълбището е било може би леко пренебрегвано, но сега хората го виждат като място, на което да се изявяват с нотка индивидуалност. Сами по себе си мокета е декоративен, но поставен на камък, бетон или друга твърда повърхност, със сигурност ще омекоти резониращите звуци. Като нов тренд неутралните топли тонове заменят сивото и добавят комфортна текстура. Предимство е , че предлаганите от нас мокети се продават на плочи и монтажа им е по-лесен от всякъде. Ако имаш нужда от спокойно слизане ➡️ https://parketensviat.com/product-category/podovi-nastilki/moket/

Кое е най-доброто стълбище? Няма точен отговор, всичко зависи от наличното пространство и разбира се от личният ви стил. За по-модерните домове и жилища, правите стълби биха сработили, тъй като те са най-минималистичният стил там. Като алтернатива, може да погледнете и към плаващите стълбища, чиито стъпала са прикрепени към стената и изглеждат сякаш се реят във въздуха без опора. За по-малките пространства се предпочитат спираловидни стълби, а наши фаворити са L- образните. Те включват завой на приземен етаж или наполовина нагоре. Прекрасно съчетание, както в голяма вила извън града, така и във всеки дизайн, където има достатъчно свободно място.

Разгледай малка част от нашите изпълнени обекти https://parketensviat.com/izpylneni-obekti/ .

Да, стълбището е този архитектурен елемент, който не трябва да бъде пренебрегван. Важно е да гледате на него, като на част от цялостното жилище и интериор.

 

 

Related Posts