Новини, Паркет, Полезно, Трислоен паркет

Нова колекция винтидж естествени паркети Les Iconics

Паркет като от приказките

Един под с душа.

 

Ако търсиш различното, то за теб са новата колекция белгийски естествени паркети на Berry Allocк – Les Iconics . Колекция, която ще предизвика различна емоция. Позволи си да бъдеш пометен от патината на времето. Наслади се на тихата приказка на дъба и се обгърни в топлина!

 
Разходете се по моста между старото и новото и преоткрийте едно позабравено изкуство на ръчно дялания паркет. Фокусирайте се върху вековния опит и се насладете на уникален външен вид. Използвани са уникални и механични ръчни процедури на обработка, което придава изключителен вид и усещане. Изкованите фаски създават неправилни , но съвършени ръбове. В допълнение с интензивно четкане се придава състарен ефект, с едва забележими следи от трион или изтрито. Поставете пода като център на вдъхновение на най-смелите си мечти и изпълнете/ реализирайте  най-желания интериорен дизайн.


Външен вид, цвят, текстура…. всичко е направено, с цел да се предложи устойчив и състарен паркет. Декорите от колекцията са естествено омаслени, четкани или опушени. А строгият минимализъм  се долавя в състарените, рустикални паркети, в шеврон или рибена кост.


Състарената повърхност, възхвала на суровото дърво.

Състареното декоративно покритие придава  облик на здрав, стар и ръчно реновиран паркет. Дълбочина и топлина се придават  от състаряването на естествения дървесен нюанс, а фаските се обработват на ръка, за да се подчертае занаятчийски ефект. Използвайте всяка малка пукнатина и драскотина, като ваше предимство и акцентиращ интериорен детайл.
 Рустик, подчертаният характер на стария паркет.

 Повърхноста е структурирана придаваща усещане за износено дърво. Направена е посредством традиционно обработване, дълбоко четкан финиш, със специфичните белези  като чепове и частични пукнатини. Под този отличителен характер на рустикалния паркет се крие мъжество, което не оставя нищио на случайността.

И ето че е време да се завърнем обратно в 19-ти век, при така модните Рибена кост и Шеврон.  Поемете от елегантността на ранната модерна епоха, актуална и разпростираща се от Париж, до Брюксел, та чак до Лозана. Два формата, един нюанс- Lutèce.

 Шарката рибена кост  типично срещана в среден и висок клас жилища в Брюксел, с дъски рязани по 90° градуса ъгъл, положени перпендикулярно , за да се създаде зигзаг образна шарка. При паркетите Шеврон, това специфично изработване на ламелите е под 45° градуса.


Ако и на  теб ти харесаха декорите, можеш да ги разгледаш директно тук -> Berry Alloc

 Или на място в най-близкият магазин на Паркетен Свят.

Related Posts