Стенни облицовки, Полезно

Цвят, текстура и динамика в стените, с облицовка от MDF панели

MDF панели

Стените ограничават, дефинират и управляват пространствата и са едни от най-определящите елементи за всяко помещение. Със своите цвят и текстура, те оказват влияние върху общата атмосфера на стаите. През последното десетилетие все повече психологически проучвания отчитат въздействието на околната среда върху нашето емоционално и физическо здраве. В резултат, дизайнерите акцентират върху дървените елементи в интериора, които придават на пространството свеж и модерен вид.

Използването на дървото като материал за покритие на стени на закрито е било много разпространено през 70-те и 80-те години на миналия век. Всички си спомняме дървените вътрешни стенни покрития, които са били предпочитани поради лесното си почистване през тези периоди. Ако смятате, че тези облицовки не са на мода или биха били компромис с днешната минималистична концепция за интериора, определено ще промените решението си, след като се запознаете с широкото приложение на иновативните MDF стенни профили.

С нюанси за всеки вкус и предпочитания, стенните MDF панели придават уникалност и топлина на помещенията и богата възможност за декоративни решения. Подходящи са за облицовка на пространства и елементи от всякакъв тип: офиси, спални, кухни, антрета, мокри помещения, интериорни врати, преградни стени, както и мебели. Поради своята устойчивост на разнообразни фактори, стенните облицовки са продукти, които можем без страх да нанасяме върху различни повърхности.

Идеи за приложение:

  • в спалнята:

Поставете стенните панели в зад леглото, за да придадете акцент и оригинален дизайн на помещението.

  • в хола и кухнята:

В помещенията от тип „хол с кухня“ можете да използвате стенните панели за създаване на интериорна преградна стена, както и да монтирате панела между горния и долния ред кухненски плотове или просто за акцент на празната стена от помещението.

  • в дневната:

Чрез стенните облицовки в свободните зони от мебели в дневната ще придадете завършен и стилен вид на пространството.

Разгледайте цялата гама от стенни MDF облицовки в Паркетен свят.

Related Posts