мокетни плочи, Полезно

Уникален дизайн и екологичност, с мокетни плочи от Modulyss

Устойчивите и екологични продукти се превръщат в стандарт за все повече съвременни производители. Изключение от тази тенденция не прави и белгийската компания Modulyss, която ни предоставя възможност да създадем уникални подове, по свой собствен дизайн, спазвайки концепцията за природосъобразност и екологичност.

Гъвкавост в дизайна

От създаването си през 2010г. до сега, компанията Modulyss се стреми да предожи на клиентите си комбинация от креативност, функционалност и устойчивост. Резултатът е модулна подова настилка, която създава отличителен характер на пространствата.

Мокетните плочи ни дават по-голяма гъвкавост по отношение на интериора. Възможните комбинации и декоративни решения са наистина безбройни. Комбинирането на различни цветове и шарки придава индивидуалност на помещенията и възможност за обособяване отделни зони в големите пространства.

Стандартният размер на модулните мокетни плочи е 50/50см., което е причина именно този тип настилка да е една от най-предпочитаните от дизайнери и архитекти. Унифицираният размер позволява лесна комбинация и разнообразни визуални решения.

Предимства

Мокетните плочи имат широк набор от предимства, което ги прав популярен избор за търговски сгради. Този тип настилка абсорбира и изолира звука, с което осигурява по-добра акустика, повече комфорт, по-добра изолация и по-малък риск от подхлъзване. Мокетните плочи намаляват шума от стъпките, което може значително да подобри производителността в офиса. Освен това, те улавят прахови частици, което води до подобряване на качеството на въздуха в помещенията.

Освен за обществени сгради, мокетните настилки са силно предпочитани и за спални и детски стаи. Мекотата предотвратява възможността от нараняване на децата, както и създава по-голям комфорт при ходене с боси крака.

В сравнение с алтернативните типове подови настилки, мокетните плочи са по-лесни за съхранение, транспортиране и подмяна. Ако част от настилката се повреди, могат да се заменят само засегнатите няколко плочи, без да се налага подмяна на цялата настилка.

Мисия за социална отговорност

За да демонстрира своя ангажимент към опазването на околната среда, компанията Modulyss е създала концепция за за по-екологичен производствен процес.  Мокетните плочи се произвеждат предимно от рециклирани материали, а отпадъците се преработват и използват повторно в проект, наречен back2back. За да бъдат мокетните плочи по-природосъобразни, компанията използва възобновяеми производствени процеси, като използва слънчева светлина и други методи. Мисията на Modulyss е да работят в хармония с околната среда, без да причиняват отрицателно въздействие върху природата.

Ако търсите екологична подова настилка, която осигурява гъвкавост и уникални дизайнерски опции, Modulyss е идеалният избор за Вас!  Свържете се с консултантите на Паркетен Свят за съдействие и информация.

Related Posts