Полезно

Видовете повърхност на ламинирания паркет

vidove-povyrhnost-pri-laminata

Релефът на повърхността на ламинирания паркет (структура) до голяма степен предопределя как изглежда ламинирания паркет. Добрият релеф придава много реалистичен изглед на ламинатите от всички зрителни ъгли. Той е второто най-видимо нещо след декора като едно добро съчетание между релеф и декор прави ламината да изглежда забележително добре. Между производителите на ламиниран паркет тече постоянно съревнование кой ще въведе нови декори и нови структури.

С най-новите си структури ламинатите на Egger определено имат преимущества пред конкуренцията. През 2012 компанията официално представи 2 нови уникални структури – Grand Canyon и Vintage. И двете структури са със забележимо по-дълбок релеф от стандартното, като благодарение на това са сертифицирани с клас против плъзгане R10, като стандартните структури са с клас R8. И двете структури се използват само върху подходящи декори и крайния резултат е зашеметяващ.

Тук е мястото да опровергаем и схващането, че по-дълбокия релеф не е за предпочитане, защото евентуално би задържал мръсотия. Това не е вярно тъй като всички ламинирани паркети са с покритие против залепване на мръсотия и изключително трудно задържат петна.

Друга много автентична структура на ламинирания паркет се нарича натурална пора. При нея релефа следва фладера на дървото и имитира много сполучливо естeствен паркет, който се обработва с четки, за да се види естествената пора на дървесината.

А ето и снимки на всички видове структури на ламинран паркет, предлагани в магазините на Паркетен Свят:

Related Posts