Полезно

Мога ли да използвам парочистачка за почистване на моя паркет?

Всички ние сме виждали чудодейните реклами по телевизията на парочистачки, които с лекота премахват всякакви петна и замърсявания. В магазините на Паркетен Свят често получаваме въпроси от клиенти, които се чудят дали могат да използват парочистачка, за да почистят своя паркет.

Парочистачките почистват чрез впръскване на пара под високо налягане върху повърхността на пода, идеята е, че след като се изпари парата тя отстранява мръсотията съвсем лесно и ефикасно. Това звучи страхотно, но впръскването на пара под високо налягане означава, че ще се събере влага в съединенията на дъските, както и под самата подова настилка. Въпреки че пода ще изглежда съвсем сух малко след като сте минали с парочистачка върху него, постоянното почистване с мопове от този вид може да доведе до повреда на вашата подова настилка.

Парочистачките могат да навредят независимо дали вашия паркет е класически дъбов паркет или модерен ламиниран паркет. Повредата може да се изрази в обезцветяване, замъгляване на покритието, усукване, надуване или напукване, но със сигурност ще навреди по един или друг начин на вашата настилка.

Почиствайте вашия паркет, колкото можете по-често с прахосмукачка. Избягвайте накиснати и обемни мопове. Паркетен Свят предлага разнообразие от препарати, мопове и микрофибърни кърпи предназначени специално за почистване на подови настилки от естествена дървесина, паркет, трислоен или ламиниран паркет.

Научете повече за продуктите, които Паркетен Свят предлага за да поддържате вашия под в перфектно чисто състояние на страницата ни за почистващи препарати и приспособления.

Related Posts