Uncategorized @bg

Публикация в списание Строителство и Обзавеждане

Публикация в списание Строителство и Обзавеждане в Цени

Ламиниран паркет от Паркетен Свят

Ламинираният паркет е една от най-популярните подови настилки на европейския пазар. Благодарение на развитието на технологиите, използвани при производството на този вид подови настилки, в момента качеството на ламинираните паркети е изключително добро и те са подходящи за много видове помещения – както домашни, така и обществени. Важно е ламинираният паркет да е произведен от реномиран производител, което гарантира доброто качество на крайния продукт.

Фирма Паркетен Свят е специализирана във вноса и дистрибуцията на ламинирани паркети, като всички партньори на фирмата са немски производители с доказано качество на паркетите. Най-успешно фирмата си партнира с немския производител Egger, а бутиковите ламинати, предлагани в дистрибуторската мрежа на Паркетен Свят се произвеждат от Parador и Haro. От началото на 2011 се предлагат и ламинираните паркети от серията ESPRIT home, които са с изключително модерна визия и са част от колекцията аксесоари за дома на марката ESPRIT.

Предимства на ламинираните паркети с фуга

В последните години ламинираните паркети с фаска (или фуга) набират огромна популярност в много европейски държави. Визията, която се постига при монтиране на ламинат с фуга наподобява изключително много естествен дървен паркет и това е ефект, който се харесва от хората с желание да постигнат натурално и естествено изглеждащ под. В държави като Холандия, Белгия, Люксембург, Великобритания, Франция и някои други, близо 80% от продаваните ламинати са с двустранна или четиристранна фаска. Това са пазари, където клиентите имат високи изисквания към качеството на крайния продукт и именно заради това реномираните производители влагат големи усилия в постигането на безупречно качество при ламинираните паркети с фаска.
Много красиви са ламинираните паркети с фаска, които имат и нестандартен размер на ламелата. По-тесните от стандартните дъски те са с много елегантна визия.
Едно от основните предимства на фаската е тяхната издръжливост във времето. Много от клиентите на българския пазар се притесняват, че фугите биха задържали боклук и биха се зацапвали, но това е притеснение е необосновано. Практиката показва, че дори и след години употреба фугите не се пълнят дори и при интензивна употреба. Много често професионалистите в бранша правят аналогия с фугите при теракота и плочките – всички те имат фуги, които също не се зацапват особено дори и след години употреба.
А едно от най-слабите места на ламинирания паркет са именно снадките между отделните дъски на ламинирания паркет – при нормална употреба след години те се зацапват и започват да стават все по-видими (особено при по-светлите ламинати). Друг техен недостатък е, че при по-често и интензивно почистване с влажни стирки, фугите поемат влага и особено при по-нискокачествените ламинати се подуват и това ги прави още по-видими. Именно това е едно от основните предимства на фаската – дори и да се появят леки деформации и замърсявания, те не са видими и така един от основните дефекти на ламинираният паркет се превръща в ефект.
Много често ламинатите с фаска се комбинират и с фабрична шумоизолационна подложка, която е залепена директно за дъската. Например при ламинатите на Egger тази подложка се нарича Silenzio и се предлага в различни дебелини – 1мм, 2,5мм и 4мм. Предимството на тази подложка е редуцирането на шума при ходене. Благодарение на това при експлоатацията на ламината не се усеща характерното кънтене и усещането е като при ходене върху естествен дървен паркет.

Статия в списание Строителство и обзавеждане в цени

Related Posts