Полезно

Полезни интериорни съвети

laminate-flooring-Sunspeed-Flooring-1024x810

Цветовете основно определят настроението на вашия интериор. Важно е да се избере правилната комбинация. Цветовете, светлината и пространството си влияят взаимно, до голяма степен. Цветовете на ламината, тавана и стените имат значително оптично въздействие върху начина, по който възприемаме помещението. Можете да направите стаята да изглежда по-голяма, по-малка, по-широка, по-тясна, по-дълбока, по-висока, по-светла и по-топла.

Какви цветове ламиниран паркет да изберете?

Избирате даден ламинат не само по практични причини (клас на износоустойчивост, дебелина), но също така, защото ви харесва определен цвят. Когато избирате цвета на ламинирания паркет, трябва да вземете под внимание желание краен резултат на интериора. Всяка стая е различна и изисква специфичен подход.

Светъл или тъмен ламинат?

Светлите цветове увеличават стаята, а тъмните я правят да изглежда по-малка.

Светлите ламинати отразяват светлината, това ще направи стаята по светла и ще я направи да изглежда по-голяма. Бледите цветове се асоциират с чистота и спокойствие.  Тъмни мебели и светли дървесни декори се съчетават много добре и създават уютна атмосфера.

Полезни интериорни съвети

Тъмните ламинати са идеални за създаване на контраст. Комбинират се със стени в светли цветове, или с друг тъмен цвят, който се използват за акцент. Избягвайте чисто бели стени, вместо това изберете някой от нюансите на бялото. Може да разведрите като добавите цветни аксесоари в интериора. Твърде много тъмни цветове създават мрачна обстановка, с по-малко светлина и липса на атмосфера.

Полезни интериорни съвети

Цвета на первазите също е важна. Первази със същия цвят на ламината правят пода да изглежда по-голям и обратното первази с цвета на стената правят пода да изглежда по-малък.

Съчетаване на цвета на мебелите и ламината.

Уверете се, че цвета на ламинирания паркет, който сте избрали е поне с няколко тона по светъл или много по тъмен от цвета на мебелите.  Ако ламината и мебелите ви са в един цвят е препоръчително да имате килим в друг контрастиращ на тях цвят.

Полезни интериорни съвети

Ако сте избрали ламиниран паркет с неутрален цвят например натурален дъб, не се страхувайте да комбинирате с мебели направени от тъмно дърво като орех или венге.

Какви настроения създава цвета на ламинирания паркет?

Под с жълтеникаво- бежов цвят: това са топли цветове, уютни и създават чувство на оптимизъм. Ламинати с декори на дъб, бук или клен могът да напрвят тъмна стая по топла.
Ламиниран паркет с червеникаво – оранжев цвят създават много топли чувства, често се комбинира с жълти акценти.
Ламинати с кафяв придават един по-земен облик на стаята. Кафявото не е лош цвят, той е универсален и е подходящ за различни интериори, при условие, че влиза достатъчно светлина в помещението

Related Posts