Полезно

Как да изберете правилния декор за вашия дом?

Интериорните дизайнери и архитекти учат дълго и упорито, за да овладеят изкуството да съчетават красиво цветовете, така че не се чудете, ако се чувствате объркани при избора на цвета за вашата подова настилка. Ние от Паркетен Свят с радост ще ви споделим няколко полезни съвета, за да изберете перфектната подова настилка.

Съвет №1 – Вземете предвид размера на стаята

Цветът на Вашия под има огромно влияние върху цялостната атмосфера в помещението. Топлите и тъмни тонове, като венге, орех и дъб, правят така, че големите стаи да изглеждат по-малки и по-уютни. И обратното, светлите натурални цветове като бежово, светъл дъб или явор, ще направят стаята ви да изглежда по-просторна и приветлива.

Съвет №2 – Обърнете внимание на светлината

През целия ден, светлината във вашата стая се променя. Цвета на подовата настилка изглежда различно в зависимост от източника на светлина. Един и същи декор би ви изглеждал различен вечерта на изкуствена светлина и през ранния следобед на дневна светлина. Разбира се светлите цветове на вашия под ще придадат на тъмните стаи, слънчево усещане. А в светли стаи, с прозорци от пода до тавана, можете да предадете драматичен завършек, като поставите тъмна дори черна настилка.

Съвет №3 – Мислете за цялостната картина

Не избирайте цвета на вашата подова настилка, съдейки по празна стая. Убедете се, че пода ще отговаря на стила и усещането, което искате да придадете на помещението. Натуралните цветове позволяват на мебелите да заемат централна част в помещението. Червените тонове, създават усещане за лукс и изглеждат добре с тежко колониално обзавеждане. Кафевите декори, от друга страна, са най-подходящи за интериор в провинциален стил.

Related Posts