Ламиниран паркет, Полезно

Редене тип „Рибена кост“ и Шеврон, горещите тенденции при подовите настилки!

Смятате ли се за любител на паркета? Научете повече за моделите на пода във формата на рибена кост или Шеврон (познат още като тип унгарски връх/унгарска рибена кост), напълно вечни стилове, които придават красота и елегантност на всяко пространство.

Рибена кост(в ляво) и Шеврон(в дясно)

Изборът на правилният паркет за дома е доста важна стъпка, тъй като това е естествен, екологичен, издръжлив и висококачествен материал, който изисква минимална поддръжка, лесен за почистване и може да се намери в голямо разнообразие от презентации с различни нюанси и дизайни. Освен това те имат отлична топлоизолационна способност.

Напоследък стиловете на редене при паркетните подове в стила рибена кост и шеврон са тотален хит според дизайнерите и напълно заслужено. Но ако трябва да сме точни, то реалността е, че тези тенденции, що се отнася до ламинирания паркет, никога не са преставали да бъдат сред най-обичаните и използваните.

В следващите редове ще се опитаме да ви обясним малко повече за тези типове редене при ламинираният паркет, за да ви помогне да определите дали някой от тези стилове отговарят най-добре на вашите нужди.

Ламиниран паркет стил „Рибена кост“

Дървените подове от ламинат рибена кост представляват класика в опциите за паркет. Това е стил, който е издържал във времето и остава актуален в пълна сила днес.

Те имат зигзагообразна структура, която придава елегантен и много декоративен външен вид, който се избира от много хора с добър вкус. Ъгълът на местоположение спрямо стената е 90 градуса.

Въпреки че монтажът на този тип ламиниран паркет е значително опростен, той винаги трябва да се извършва от професионалист в областта(подобно на нашите монтажисти в Паркетен свят) – с цел да се избегнат повреди на материала.

Паркетните подове рибена кост се адаптират към голямо разнообразие от комбинации и декорации, в допълнение към това, че можем да ги намерим в различни размери и цветове.

В зависимост от средата, в която са поставени, и индивидуалността, която се желае в дизайна на декорацията, ще бъде удобно да я състарите, особено ако е инсталирана в къща в рустик стил.

Ламиниран паркет стил Шеврон

Стилът Шеврон, известен още като Chevron/Унгарски връх/Унгарска рибена кост, е доста подобен на рибената кост. Те отговарят на модел паркет, който се състои от листове с еднаква дължина, разположени в непрекъснат модел рибена кост под ъгъл от 45° или 60° спрямо стената.

Този подов модел е бил широко използван през миналите векове от френското благородство, предлагайки красива, деликатна и много елегантна среда.

Те трябва да бъдат инсталирани от опитни професионалисти, за да се гарантира оптимален резултат. Трябва да се отбележи, че този тип под има характеристика на оптична илюзия, която предлага усещане за движение, освен това съответства на осветлението на стаята, тъй като когато се поставят по посока на светлината, те ще предложат хомогенен външен вид, а ако те са инсталирани в положение, перпендикулярно на светлината, ще има контраст на цветовете.

Покритията на този вид ламинат, без да се пренебрегва страхотното му качество, са уникални и наистина си заслужава инвестицията, направена в тях.

Предимствата и на двата стила редене:

  • Ще се получи под с отлично качество на материала и ръчно изработено поставяне.
  • Дизайнът му внася динамика и движение в помещението, където е инсталиран.
  • Ще добавите елегантност и добър вкус към околната среда на стаята.
  • Въпреки че е свързан с класически стил, той представлява напълно модерен стил.
  • Може да се персонализира.
  • И двата стила са вечни, винаги актуални независимо от времето.

Почистване и грижа за този тип подове

Трябва да имаме предвид, че това е естествен материал, който изисква определени грижи и поддръжка, за да се избегне влошаване и повреди, причинени от ежедневна употреба, влажност и температура.

С годините паркетът може да представи промени в повърхността, които се отразяват на външния му вид, включително промяна в цялостта му. Поради тази причина трябва да се почиства само с препоръчаните от специалисти продукти, да се полира и да се подхранва със специални масла.

Понякога ще е необходимо да се наемат професионални услуги за почистване и поддръжка, специализирани в този вид материали, за да се гарантират оптимални резултати.

Лично ние препоръчваме и някои от следните препарати и помощи средства:

Предложения за декорации с рибена кост и шеврон ламиниран паркет…Очаквайте скоро!