Паркет

Световни изложения за паркети Domotex Hannover and Bau Munich

За пореден път в средата на Януари 2013 се състояха двете най-големи изложения Bau Munich в град Мюнхен и Domotex в град Хановер, Германия.

На двете изложения всички водещи световни фирми от браншна на паркетите показаха своите най-нови продукти и колекции. Традиционно най-впечатляващи иновации в областта на ламинираните паркети показаха немските производители, които продължават да бъдат най-напреднали и превъзхождат всички останали производители значително – както в технологично отношение, така и като декори и повърхности.

Сред новостите, които можеха да се видят при много от производителите са нови видове релеф на ламинираните паркети и нови формати на ламелата. Много от производителите акцентираха върху по-тесните от стандартното дъски, които имитират естествен паркет. В магазините на Паркетен Свят от няколко години се предлага серията Compact на Egger, която се произвежда на по-тесни дъски от стандартното и имитира отлично естествено дюшеме.

Много популярни през 2013 година ще бъдат и все по-рустикалните декори, които имитират дървесина с много чепове и дефекти на дървесината. Именно такива декори се срещат в новите колекции на почти всички от производителите.

При фабрично лакираните и омаслени паркети, както и при трислойните паркети предлагането от страна на изложителите беше огромно. Технологиите за обработка на естествената дървесина стават все по-добри, като повърхността на паркетите може да бъде оцветена в неограничено много цветове. Въпреки, че подобен тип паркети са малко над средното ценово равнище за българския пазар, те все повече навлизат на пазара, тъй като визията и предимставата на естествената дървесина се предпочитат от все повече хора.

Related Posts