Полезно

Важни въпроси, които трябва да зададете, преди да купите нов под

С настъпването на новата година може би се замисляте да предприемете ремонт на дома си. Сред многото надстройки, които мнозина мислят да бъдат направени, нов етаж понякога е на върха на списъка. Въпреки това има някои важни въпроси, които трябва да зададете, преди да продължите с каквото и да било.

Днес ще разгледаме някои от тях.

Къде планирате да поставите пода си?

Много собственици на жилища не обръщат достатъчно внимание на тази част от процеса. Някои зони от вашия дом са податливи на повишена влажност и влага, като и двете могат да причинят потенциални щети. Ако ще поставите пода в кухня или баня, важно е да се уверите, че са направени от водоустойчив материал.

Какво се вписва в бюджета ви?

Едно от първите неща, които трябва да направите преди всичко друго, е да формулирате бюджет и да разберете колко можете да похарчите за материали и изпълнител. Последното нещо, което искате да направите, е да надхвърлите бюджета или да наемете някой, чиято изработка е калпава. Отделете време за проучване, преди да започнете нещо.

Каква поддръжка е необходима?

Предимство на дървените подове е, че те са изключително издръжливи и изискват минимална поддръжка. Те обаче струват значително повече от килима или линолеума. Други материали изискват повече поддръжка от други, така че не забравяйте да разгледате кое работи най-добре за вас и вашия бюджет.

Колко подова настилка ви трябва?

Често срещана грешка, която правят много собственици на жилища, е или да надхвърлят бюджета, или да не закупят достатъчно материали, за да завършат проекта си. Винаги се уверете, че получавате допълнителни материали в случай на злополука и се уверете, че вашият ресурс разполага с достатъчно запаси.

Подовата настилка ще отговаря ли на стила на моя дом?

Важно е да отделите време и да се уверите, че стилът на пода и дома ви се съчетават добре. Последното нещо, което искате да направите, е да го инсталирате само за да видите, че превръща дома ви в изпъкнало окото. Помислете за консултация с дизайнер или интериорен декоратор, ако това е в рамките на бюджета.

Паркетен Свят

Правилната подова настилка във вашия дом може да оживи всяко жилищно пространство. Във ParketenSviat.com можем да ви помогнем да изберете правилните модели и дизайни, за да вдъхнете живот на дома си. За повече информация относно това, което можем да ви предложим, посетете ни онлайн или ни се обадете на 0700 300 36.