Полезно, Новини, Перваз

Колоните в интериора

Kолоните се използват от години в строителството. Често пъти те са част от носещата конструкция и не може да бъдат премахнати. Ако сте от късметлиите, да разполагате с къща или в момента проектирате сами своя дом, то разбира се ви съветваме да се консултирате с архитект или инжинер. Ако сте си закупили жилище с наличието на вече такава колона, то няма място за притеснение.

Дори да са сложени в средата на стаята или на голяма площ и да ви пречат, имате възможността да ги впишете в интериора. Време е за креативност и кратки съвети.

Планирайте разположението на мебелите си около колоните. В повечето случаи носещите колони са се превърнали във фокусна точка на всяко пространство. Време е да направите дефекта в ефект. Използвайте смело колоните за разграничаване на отделни зони.

Обърнете внимание на формата и размерите. Те влияят значително на цялостното възприемане за пространство. Високите тънки структури внасят повече елегантност и визуално може да разширят пространството. Ако са по-обемни и особено в тъмни тонове, те са в състояние значително да смалят стаята. Разбира се всичко това може да бъде туширано с правилния избор на материал и цвят.

За да изберете подходящ цвят, вземете под внимание цялостното обзавеждане и избраният от вас стил. Дали е индустриален, класически, скандинавски или друг.

Ако предпочитате интериор в класически стил, тогава обикновените носещи колони може да бъдат боядисани в бяло или променени в гръцки стил или просто подкрепени с подходящи корнизи и мазилки на тавана. Ако помещението е малко е добре да се въздържате от сложно релефно покритие. В модерните градски жилища с изразен индустриален стил би подхождало повече стоманени колони или такива с цвят на бетон. Разбира се останалите цветове в помещението трябва да бъдат неутрални и топли.

Винаги  имате и възможността да ги превърнете в ярък архитектурен елемент. Може да ги използвате като основа за рафтове за книги, ниши за витрини и други крeативни експонати във вашият интериор.  Но дори и когато всичко това е направено, не забравяйте за плавното преливане на колоната с пода. И да тук на помощ идват гъвкавите первази, които са подходящи за кръгли колони, водоустойчиви и с изключително лесен монтаж. А най-хубавото е, че имаме перваз, който може и да бъде боядисан в желаният от вас цвят.

И ако все още се чудите какви са Предимствата им: