Полезно, Винил

Подходящ ли е луксозният винилов паркет за вас?

Виниловите подови настилки изминаха дълъг път, откакто за първи път оказаха влияние върху домовете през 30-те години на миналия век. Благодарение на редица постижения през годините, най-новата еволюция включва гъвкави дизайни, които са водоустойчиви и устойчиви на петна, невероятно издръжливи и достъпни.

За да ви помогнем да решите дали винилът е подходящ за вас, ние сме съставили експертно ръководство за една от нашите най-популярни опции за подови настилки:

Плюсове на винилови подови настилки

Има редица предимства при инсталирането на луксозен винил:

 • Ниска поддръжка. По-малкото опции за подови настилки са толкова лесни за поддръжка, колкото и винилът. Всичко, което е необходимо, е бързо измитане, последвано от влажен моп. Твърде лесно!
 • Издръжлив. Добре монтираният и правилно поддържан винилов под може да издържи над 20 години.
 • Устойчив на петна. Виниловите подови настилки са проектирани с прозрачен износващ се слой, който действа като повърхностна бариера, предпазвайки вашия под от петна и разливи.
 • Водоустойчив. Почти непроницаеми за проникване на вода, виниловите подови настилки са чудесен вариант за мокри помещения като бани, кухни или перални.
 • Комфорт под краката. Винилът не изстива през зимата и като цяло осигурява по-мека повърхност от дървото или плочките.
 • Страхотна цена. Луксозният винил е достъпна опция за подова настилка, която ще ви даде луксозен външен вид за по-малко.
 • Универсалност на дизайна. Предлага се в огромен асортимент от цветове и стилове, включително някои, които приличат на каменни плочки или дървени дъски, виниловите подове подхождат на всяко пространство.

Недостатъци на винилови подови настилки

Въпреки че виниловите подови настилки са невероятно гъвкави и не се нуждаят от поддръжка, има няколко недостатъка, които си струва да имате предвид:

 • Трудност при ремонт. Докато луксозният винил е издръжлив, той може да бъде податлив на нарязване от остри предмети. За съжаление той също не може да бъде боядисан, така че когато е повреден, трябва да бъде премахнат и сменен. Това означава, че е важно да избягвате да влачите тежки мебели по него.
 • Големите кучета с дълги нокти също може да не са чудесно съчетание с винил!
 • Подът трябва да е гладък и равен. Когато инсталирате винил, трябва да работите с равна подова настилка. Повърхности, които не са напълно равни или имат малки неравности, могат да доведат до появата на видими бучки по повърхността на вашата подова настилка.
 • Склонност към пожълтяване. В миналото винилът често се обезцветяваше с възрастта. Това не е случаят с нашата луксозна винилова гама, която е проектирана с най-новите технологични разработки, за да гарантира, че е устойчива на пожълтяване.

Може би ще ви харесат…

Затрупани сте от броя на наличните опции за луксозни винилови плочи? За да ви помогнем да започнете, разгледайте три от нашите най-популярни дизайни:

…..