Паркет, Полезно, Трислоен паркет

Трислоен паркет Karelia с престижно немско отличие

red-dot-award

Колекция Impressio на Карелиа – носител на престижното немско отличие за дизайн Red dot design award за 2011г. Наградата за продуктов дизайн „Red dot award: product design“ е отличие от световна величина, което се присъжда на продукти, пуснати на пазара през последните две години, които показват превъзходство в общо девет направления, включително иновация, функционалност, екологичност и здравина.

Серията трислойни паркети Карелиа Импресио е съставена от осем декора във вариант цяла дъска, като всеки един от тях носи иновативния продуктов дизайн и въплъщава в себе си най-актуалните тенденции на пазара за естествени подови настилки.

Какво е Red Dot?

Red Dot е международно състезание за дизайн, провеждащо се в град Есен, Германия, като от 1955г. дизайнери и производители от цял свят могат да кандидатстват за участие.
Експертно жури всяка година присъжда международно признатия знак за качество за изключителен дизайн “Red Dot Design Award”. Награди се присъждат в три категории: продуктов дизайн, комуникации и дизайнерска концепция, като през 2011г. повече от 1700 компании от 61 държави са взели учатие в състезанието.