Полезно

Съвети и Инсталация на новите Винилови настилки от Tarkett

Винилови настилки от Tarkett. Съвети и Инсталация на новите

Първото впечатление за дадено пространство до голяма степен се определя от внимателно проектиран интериор. Текстурата и цветът на пода придават основен тон на пространството, което се надгражда с останалите елементи на интериорния дизайн. Подовите настилки LVT промениха пазара изцяло, по отношение на дизайна на пода.

Тази LVT колекция отваря множество възможности за комбиниране на дизайни, различни текстури, форми и цветове, благодарение на своята модулност. Областите, в които е инсталирана, могат да излъчват простота и спокойствие или могат да бъдат уютни, с много детайли и индивидуалност на хората, прекарващи времето си там. С четири внимателно и професионално подбрани дизайна в 22 цвята, вдъхновени от естествени материали, Виниловите настилки на Tarkett предоставят възможност за създаване на пространства с различни стилове. Тази колекция е добро решение за помещения с голям трафик, като хотели, кафенета, магазини, офиси или ресторанти. Лесната поддръжка, водоустойчивостта, издръжливостта и шумоизолацията, правят Progressive House правилният избор както от функционален, така и от естетически аспект.

Съвети при инсталация:

 • Основата трябва да е равна, равна, чиста, без следи, здрава, суха, твърда, твърда, гладка и не изложена на влага.

• Подготовката / сухотата на основата и процедурите за монтаж трябва да бъдат в съответствие с действащия в момента стандарт в страната на употреба. При необходимост абсорбцията трябва да се регулира, като подът трябва да се предпази от повишаване на влажността.

• Оставете настилката да се аклиматизира и да се отпусне най-малко 24 часа при стайна температура (минимум 15 ° C или в съответствие с актуалния държавен стандарт) преди инсталацията.

• Преди да започнете да инсталирате, определете вида на подложката, като вземете предвид формата на помещението и дизайна, който трябва да бъде положен.

• Изрязаните плочки, които са най-близо до стените, трябва да са с ширина повече от 10 см; на вратите и ъглите, не по-малко от половин плочка.

• Изрязаните плочки, които са най-близо до стените, трябва да са с ширина повече от 10 см; на вратите и ъглите, не по-малко от половин цяла плочка.

Инсталация:

• Плочките трябва да се полагат в по шахматен метод, като при необходимост се прилага и методът на мокро залепване.

• Разгънете  всеки ред дъски, за да сте сигурни, че крайните фуги не съвпадат с предишния инсталиран ред.

• Използвайте само лепила, препоръчани от Tarkett (списъкът е достъпен на нашия уебсайт). Винаги следвайте инструкциите на производителя на лепило.

• Нанесете около 250 g / m², като използвате препоръчаната мистрия (TKB A1 или A2 според спецификацията на лепилото) и препоръчаното време за отваряне.

• Изчакайте 48 часа, преди да стъпите върху настилката и 72 часа за преместване на мебели.

Допълнителна информация, за предлаганите от нас продукти може да получите от нашите консултанти в обектите ни в страната, на телефон:  0700 300 36 или онлайн.

Разгледайте новата колекция Винилови настилки, предлагани от Tarkett тук