Ламиниран паркет, Полезно

Хидравличният под, поглед към „Старите тенденции“

Хидравличният под извън вашата кухня…Възможно ли е?

Както можеби някои от вас са забелязали, хидравличните подове се завръщат силно, за да придадат отличително и лично докосване на всяка стая в къщата.

Хидравличните мозайки са били широко използвани през 19-ти век, съвпадайки с модернистичното движение, което прави дизайните по-сложни и артистични. Те са били използвани в най-благородните зони на буржоазните къщи, като хола или трапезарията и в много случаи са били поставяни, за да придадат цветното усещане за килими, които заемат цялата стая, което придава нотка на отличителност и оригиналност. Рисунките по тези подови настилки са представлявал флорални, зеленчукови или геометрични форми, въпреки че оттогава са се развили много.

В момента тези хидравлични мотиви се възстановяват в интериорния дизайн, тъй като са много атрактивни и придават страхотна индивидуалност на пространството, където са поставени. Те имат големи възможности и наистина изненадващи комбинации могат да бъдат постигнати с околните неутрални цветове или чрез игра с цвят, присъстващ в плочката.

Ламиниран паркет от гамата FAUS Retro

Можем да ги използваме в стаи, където мебелите имат прави и модерни линии, като кухнята, така че да се счупят с тази твърдост или да добавим нотка на цвят с весел, динамичен и цветен резултат, дори върху стени, както е случаят с дизайните с червеникави тонове като мозайка.

Комбинирането му с други материали като дърво или цимент не намалява изпъкването му и създава уютна, елегантна и вечна атмосфера. Освен това можем да го използваме за разграничаване на зони в едно и също открито пространство и осигуряване на уникален комфорт. От своя страна, когато искаме да добавим изтънченост към пространството, оставяйки мебелите да заемат централно място, бихме избрали по-фин стил на подови настилки, във викториански стил на плочки.

Ламиниран паркет от гамата FAUS Retro
Ако искате да придадете на дома си ретро-винтидж нотка, разграничавайки се от класиката, не се колебайте да изберете тези много оригинални подове.