Полезно

Вдъхновение от скандинавските страни

Скандинавски стил е подходящият избор при декорирането на дома, когато желаете да създадете гостоприемна и свежа атмосфера. Шикозните и функционални форми, топлите цветове и естествените декори са типични за скандинавския интериорен дизайн.

Основен и задължителен елемент в интериора е белият цвят на стените, таваните, а доста често е и на пода. Характерно е, че стените не трябва да изпъкват, а по-скоро да придават фон на обстановката.

При скандинавския интериор е изключително важен подът. Той най-често е класически паркет, в бял, светъл или натурален цвят. Белите и естествени тонове, създават илюзията, за по-голям обем и светлина в помещенията.

Осветлението е важен елемент в този стил, колкото по-ярко е то, толкова повече се доближава до скандинавски стил. Най-предпочитани са големите кръгли полилеи с множество лампи. Без значение какъв е размерът на жилището, обикновено то трябва да разполага с големи прозорци за повече естествена светлина.

След като знаете, че почти навсякъде присъства бялото, именно ярките акценти внасят цвят и настроение в дома. Много често се среща ярък едноцветен диван или шарени декоративни възглавници. Популярен акцент е и тухлената стена, която придава шик на всяка стая.

Добавете изчистени и функционални мебели, които се отличават със своя иновативен, изчистен и в същото време функционален дизайн. В случай, че имате малък апартамент, скандинавските мебели ще Ви помогнат да създадете визуална представа за простор.