Полезно

Kрасотата на тъмните паркети

Стилен, драматичен, автентичен или тайнствен. Тъмните паркети, правят голямо впечатление, но малко хора имат смелостта да ги изберат. Не липсват и въпроси от типа на „Няма ли да бъде прекалено тъмно и мрачно”? Не, разбира се, или поне не е задължително.
Ето как да озарите дома и то с тъмен паркет!

Комбинирайте със светли стени
Вярно е: при прекалено много тъмни цветове се създава замъглен и притъпен ефект и то за сметка на цялостната визия. Неутралните цветове в бяло, сиво, бежово, както и приглушените нюанси на стените ще ви помогнат да балансирате стаята и по този начин ще я направите по-голяма и по-ярка.

Разчупете монотонността
При полагането на тъмен под, всичко е до създаването на контраст. Добавете по-светъл или цветен килим, сложете бял диван в хола си, бели шкафове в кухнята или просто изберете светли дървени мебели. Тъмният под, внезапно ще изведе мебелите на преден план.

Не забравяйте и аксесоарите
Използвайте цветни и впечатляващи аксесоари, като допълнение към вашата подова настилка. Възглавници с различни нюанси и интересни текстури, квадратни килими с красиви цветове са подходящи за привличане на погледа. Това ще създаде луксозно усещане и възможност да покажете красотата на тъмната подова настилка.

Пригодете ги към вашият начин на живот
Имате ли домашни любимци или деца? Или искате да монтиране тъмен под в най- натоварените помещения, като кухни и всекидневни? Съвет от нас, избягвайте тъмните подове с лъскава повърхност, по този начин ще предотвратите бързата поява на прах. Например, тъмните паркети с гладко покритие е малко вероятно да разкрият драскотини.

Искате да разберете дали тъмните подове са подходящи за Вашият интериорен дизайн? Уверете се, че сте се запознали с нашите съвети. Ако, дори тогава не сте сигурни, изпратете снимка на вашата стая, а ние ще изготвим безплатен дизайн с желания декор. По този начин ще имате възможността да видите как би изглеждал Вашият дом с нашите паркети.