Полезно

Почистване и грижи за ламиниран паркет Kronospan

Добре е , след като човек е инвестирал време и пари да се сдобие с качествен ламиниран паркет, то той да се научи как да се грижите правилно за него.

Висококачественият ламиниран паркет Kronospan има живот от няколко десетилетия. Ламинираните подови настилки са изключително здрави и с ниска поддръжка; въпреки това правилното почистване на пода е важно. Малките следи могат бързо и лесно да бъдат премахнати с влажна кърпа.

За да сте сигурни, че вашият ламиниран паркет изглежда като нов, моля, приложете следните инструкции за грижи:

• В особено замърсени зони, като например във входната зона, постелките за контрол на праха предпазват от износване.

• Мебелните крачета трябва да бъдат снабдени с плъзгачи, за да се предотвратят драскотини: Моля, обърнете внимание, че ако не го направите, това може да наруши вашата гаранция. Моля, проверявайте редовно плъзгащите се плъзгачи и ги заменете, ако е необходимо. Дори плъзгащите се филцове подлежат на износване.

• Офисните столове с колела трябва да бъдат оборудвани с меки колела за столове, изработени от каучук (DIN EN 12529: 1998, 5.4.4.2, тип W)

• Избягвайте застояла влага във всеки случай. Обърнете специално внимание на саксии, вази и навсякъде, където има кранове.

• Уверете се, че по време на почистване кърпата никога не е мокра, а само влажна.

• Ако почиствате ламинираната си настилка с почистващи препарати, трябва да се уверите, че по пода не остават остатъци.

Правилният продукт за грижа за вашия ламинат Kronospan

Моля, никога не използвайте продукти за грижа, съдържащи восък или масла. Те не могат да проникнат в ламинирания паркет, така че образуват филм на повърхността, който привлича мръсотия като магнит.

За редовно почистване препоръчваме почистващ препарат за ламинат Kronospan. Ако използвате почистващи разтвори или почистващи препарати, винаги трябва да подсушавате пода, така че на пода да не останат остатъци от почистващия препарат.

Неподходящ почистващ препарат

Почистването на ламиниран паркет е лесно

По принцип можете лесно да почистите ламинирания си паркет с кърпа, моп, четка или прахосмукачка (подходяща за твърди подове). Неприлепналата мръсотия може лесно да се отстрани със статична кърпа или с прахосмукачка. Отпечатъците от краката и тежките замърсявания могат да бъдат премахнати също толкова бързо и лесно: Ние от Kronospan препоръчваме избърсване с моп. Моля, уверете се, че мопът е добре изцеден.

Съвети за почистване на ламинат

В допълнение към правилния почистващ препарат за ламинат, следните съвети са важни и за почистване:

1. Отстранете грубата мръсотия, прах или камъчета предварително с прахосмукачката, за да предотвратите драскотини при избърсване.

2. След това избършете пода. Внимавайте да не го избършете твърде влажно. Когато експертът казва „влажно“ в този случай, това означава да се използва само толкова вода, колкото ако подът е бил навлажнен от низходяща мъгла.

3. Ако искате, можете да избършете ламинирания паркет на сухо след това.

Инструкциите за почистване се основават на практически опит. Въпреки че Kronospan не може да поеме никаква отговорност за пълнота и точност, съветите и триковете на тези страници се актуализират чрез текущи проверки и тестове.

Полезно: Научете – Защо? – да изберете именно Ламиниран паркет Kronospan!