Ламиниран паркет

Ламиниран паркет Haro

Основана в Розенхайм, Бавария, през 1866 г. фирма Хамбергер (Hamberger Flooring) е водещ производител на ламиниран и трислоен паркет в Германия. Днес във фирма Хамбергер работят повече от 2000 служители, годишният оборот възлиза на около € 270.0 милиона, а продукти се изнасят в над 90 страни по целия свят. Доверието в качеството на продуктите с марка HARO се е градило в продължение на близо пет поколенияКомпанията разполага с огромно портфолио от продукти, вариращи от паркет, ламинат и коркови настилки до луксозни продукти като под Celenio, Disano и авангардни разработки като Spa паркет, безшумен ламинат и много други. Според HARO стилът и функционалността са взаимно допълващи се, а не противоречиви понятия. Техните подовите настилки отразяват десетилетия на опит и най-високите стандарти за качество на първоначално един средно голям семеен бизнес, който, съчетан с много иновативни решения, се превръща днес в един от лидерите на пазара за немски паркет.

Ламинираните паркети на Haro са не само изключително автентични репродукции на естествения вид на дървото, но и продукти с изпипаната техническа конструкция. Ламинираният паркет с марка HARO е перфектният избор за всеки, който търси един завладяващ вид и едновременно с това трайна издръжливост.

Едни от основните предимствата на подови настилки HARO са лесния монтаж без лепило, трайност, устойчивост, оптимална защита от влага и удължена гаранция до 20 години. Ламинираните паркети HARO са изработени от безвредни материали като по този начин се пропагандира здравословния вътрешен климат.

Благодарение на своята добре балансирана многослойна конструкция, ламинираният паркет HARO остава стабилен през цялото време. Специалната система AquaTec дава гаранция, че подовата настилка ще запази формата и вида си във времето. Това се постига чрез свързване на HDF плочата със специално импрегнирано защитно покритие (най-горен и декоративен слой).

Във верига магазини „Паркетен Свят” се предлагат ламинирани паркети HARO от серия Tritty 100, Gran Via и Loft.

Tritty 100 – Ламиниран паркет 32 клас, подходящ за силно натоварени жилищни помещения и обществени помещения с умерено натоварване. Стандартните размери на дъските са 8 x 135 x 1282мм, като ламинатите от тази серия могат да бъдат поръчани и в серия Loft 4V с размери 8 x 35 x 1282мм и серия Gran Via 4V с размери 8 x 243 x 2200мм. Паркетите от тази серия са с гаранция 20 години, като се предлага не само избор от много различни стилове и цветове, но и изключителни текстурни повърхности, които се съревновават с истинското дърво.

Ламинираните паркети от тази серия са с изключителни текстурни повърхности и разнообразие от формати (размери) на дъските, сред които формат Loft – тънка дъска с четиристранна фаска и Gran Via – дълга дъска с височина 2200 мм и четиристранна фаска.

Конструкция на ламинирани паркети Haro Tritty 100

1 Най-горния слой на ламинираните паркети се състои от специално прозрачно покритие, чието предназначение е да предпазва дъската от износване и изтриване. Покритието от меламинова смола е обогатено с корунд, който е вторият по твърдост минерал след диаманта. От състава на смолите с частици корунд се определя качеството, класът на износване и устойчивостта на изтриване на ламината.

2Вторият слой е импрегнирана хартия, върху която се предава изображението на ламинираната дъска (дъб, орех, бор и т.н.).

3Третият слой е HDF плоча (дървесно-влакнеста), която предпазва паркета от влага, благодарение на защитата AquaTec.

4Четвъртият слой- балансиращ ламинатен пласт;

5По избор може да се добави пети слой – хидро и шумоизолационно покритие, ComforTec съвместима със системите за подово отопление.

Ламинираните паркети от тази серия са с 20 години гаранция при употреба в жилищни помещения и 5 години гаранция при употреба в обществени сгради.

Фирма HARO е единствения производител, който е 100% PEFC сертифициран. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) е най-разпространената в света система за горска сертификация. Компаниите, които са получили PEFC сертифициране на своята производствена верига показват ангажираност и отговорност към ресурсното обезпечаване и производството на своите продукти. Чрез сертифицирането на своето производство фирма Хамбергер гарантира на клиентите си, че с покупката на техните продукти се подпомага екологичното и социално съвместимото стопанисване на горите, както и контролираното обработване на естествения продукт дърво.