Винил

Предимства и приложение на Виниловите настилки

В последно време все повече започваме да търсим алтернативни решения за дома си. Едно от тях е виниловата настилка- изработена от безвредни материали и минерални влакна. Екологични, устойчиви, модерни – виниловите настилки придобиват изключителна популярност през годините, като тенденцията е да изместят предшествениците си на пазара.Това се дължи на няколко фактора, изброени по-долу.

Устойчивост и здравина – Те издържат на високо натоварване и качеството им не отстъпва от конкурентите на пазара. Луксозният винил е здрав, но се усеща като много по-мека настилка, като поддържа комфортна температура през всички сезони. За разлика от други настилки, виниловият паркет издържа на топлина и слънчева светлина, запазвайки формата и стабилността си дори при температурни крайности. Винилът е водоустойчив, което го прави идеален за кухни или други зони с висока натовареност. Изключително лесен е за почистване и е идеален е за забързания начин на живот на Вашето семейство.

Разнообразие от дизайни: елегантни, винтидж или модерни – Разполагаме с с широка гама от модели. Виниловите настилки предлагат текстури, наподобяващи по-скъпите естествени материали, като на пример паркет, керамични плочки или камък. Предлагат се в различни формати и се отличават с реалистични визуализации, лесен монтаж и високо ниво на комфорт.

Топло усещане на подовата настилка – За разлика от теракота. Забравете за студения под – топлината и комфорта на виниловите настилки ще ви завладеят и ще обърнат представите Ви за уют.

Подходящи са за всеки тип помещение – инсталацията им е бърза и лесна, това е едно от основните предимства пред останалите подови настилки на пазара.

Иновативни, гъвкави и шумоизолиращи- шумът при стъпване е заглушен, благодарение на специалните PVC пластове, от които са изработени. Винилните настилки са подходящи за поставяне над подово отопление както и за хора с алергии.

Винилови настилки в банята

Алтернативната настилка за баня, която може да бъде монтирана директно върху съществуващ под. Това е отличен вариант за освежаване на Вашият дом. Удобната повърхност на винила, може да се окаже особено полезна в домовете, в които често се случват инциденти с подхлъзване или падане.

Винил в кухнята? Защо не!

Винила е отличен избор за помещения в които се готви интензивно.  Това е изключително подходяща настилка за хора, които постоянно изтърват предмети и замърсяват своя под. Кухнята се почиства ежедневно, а водата остава с часове върху пода, ето за това, винилната водоуйчивост е подходяща за помещения, склонни на мокрене.

Лесната поддръжка на виниловите настилки, предопределя широкото им използване в дома. Преди да направите своя избор, Ви съветваме да се свържете с наш консултант, за да получите насоки и съвети за Вашият дом.