Полезно

Какво е плаващ под?

Това е термин, който много хора не са чували и често се бърка с тип подова настилка – напротив това е просто методът, който е използван при монтажа.

Нека разберем какво точно е плаващ под.
Просто казано, плаващ под е всяка подова настилка, която не се монтира чрез лепене или крепежни елементи. Подобни подови настилки са ламинираните, трислойни и някои коркови паркети, които задължително се монтират върху подходяща подложка. Подложката заедно с изключително здравият механизъм за закопчаване на дъските т.н. клик система, правят пода стабилен.

Предимствата при плаващия под.
Вероятно най-очевидното предимство е бързият и лесен монтаж, което е добра новина за любителите на „направи си сам” (въпреки това не е срамно да потърсите специалист за монтажа).
Плаващият под е перфектен подновяващ материал. Лесно може да се инсталира върху налична настилка, като мокет, балатум, теракот и др. В допълнение към това, плаващите подове Ви спестяват много време и усилия, което позволява да намалите значително вашият бюджет. Използвайки плаваща система забравяте за бъркотията, замърсяванията и неприятните миризми от лепила.
Подложкатa, която е задължителна при монтаж на плаващи подови настилки, придава отлична топло и звукоизолация на вашият под. Това е идеална възможност да запазите вашият дом топъл, уютен и да се движете по най-тихия начин.

Ако търсите подова настилка с лесен монтаж, който дори и сами може да извършите, то плаващите подови настилки са най-подходящи за вас.