Ламиниран паркет, Полезно

Какво е ламиниран паркет?

Какво е ламиниран паркет?

Ламинирания паркет е чудесна алтернатива на твърдата дървесина, когато искате топлина и красота. Това атрактивно решение за вашето помещение е на разположение в широк диапазон от цени, декори и повърхности. Ламинираният паркет една от най-гъвкавите, трайни и добре изградени видове подови настилки на пазара днес.

1 Най-горният пласт осигурява защита против износване, петна и избледняване (което се среща при естествените продукти).

2 Следващ слой е изображението на действителен декор (дъб, бук, череша, орех, бамбук, ябълково дърво, явор, керамична или каменна плочка, екзотични подове и др. с 1 ивица, 2, 3 или 5 ивици).

3 Ядрото на ламината е изградено от HDF (high density fiberboard) и определя неговата издръжливост.

4 Този слой осигурява стабилност на ламела.

Инсталация

Откакто на пазара се въведе клик системата на ламинирания паркет, която го заключва, ламинатът се превърна в отличен избор за всяко домакинство. Той се монтира бързо, лесен е за ремонт и може да бъде инсталиран от хора без опит и специализирани инструменти. Ламинираният паркет няма нужда да бъде застопоряван с лепило или пирони. Ламинатът е с лесна за почистване повърхност, устойчив на удари и надраскване, има възможност да се монтира върху различни настилки. Ламиниран паркет може да се инсталира в почти всяка стая в апартамента, стига повърхността на пода да е гладка и твърда. Ламинат може да се инсталира върху бетон, дърво, керамични плочи дори и върху балатум. Не се препоръчва монтирането на ламиниран паркет в гаражи или на открито (като веранда), главната причина за това е влагата. Ламиниран паркет, който е правилно монтиран и поддържан ще живее толкова дълго колкото и домът ви.

Посока на редене на ламиниран паркет

Посоката на редене на ламинирания паркет е най-вече въпрос на вкус. Въпреки това ние препоръчваме да се пaда по дължина на основния източник на светлина и напречно на посоката на движение. Често не е възможно да се следва тази препоръка, тъй като вратата се намира намира срещу прозореца. В този случай трябва да постъпите така, както сметнете за най добре.