Ламиниран паркет

Изразете себе си с ламиниран паркет на стена

Използването на дървесината по стени и тавани е било популярна тенденция в средата на 20 век и както сами се досещате напоследък има интерпретирано завръщане към нея.
Съвременните собственици на жилища подхождат към подовата настилка от съвсем различен ъгъл. Приложението и вече не е само за пода, но и за обличане на стени, колони, акцентиране върху артистични фокусни места, които придават отличен характер на пространството.

Лесен начин да преобразите дома си е като изберете ламиниран паркет. Възможностите са неограничени – от ламели с вид на естествено дърво, до абстрактни с вид на репродукция на камък и бетон, както и разнообразни цветове и структури на дъската. Класическа или модерна визия, лесно може да бъде сътворена използвайки размера на ламелите (дъските) или в зависимост от начина на тяхното монтиране.

С хоризонтален монтаж ще направите всяка малка стая визуално по-широка, но за сметка на това може да се създаде усещане, че таванът е по-нисък. При вертикално полагане се придава височина в стаята. Този метод на поставяне е изключително подходящ за помещения с ниски тавани, но не и в случаите, когато стаята е тясна.

Стените с ламиниран паркет осигуряват стилна основа при полагането на декоративни и функционални елементи, като телевизор, осветителни тела или интериорни декорации.
Подовата настилка може да бъде положена, както в хола, спалнята, така и в антрето и дори в детската стая. Ако се колебаете или не знаете откъде да започнете, то стартирайте с една или максимум две съседни стени в помещението.

В случай, че сте решили да имате акцентираща стена в хола, то съветваме ви, тя да бъде тази, на която е поставен телевизорът или на която е облегнат диванът ви. Същото важи и за спалнята, където отлично решение е да облицовате стената, на която е облегната таблата на леглото Ви. Не се ограничавайте, акценти и очертания може да добавяте както в офиса, антрето, така и в кухнята или детската стая.

Ето и нашите кратки съвети:

  • Уверете се, че избраната от вас стена или място ще издържи ламинирания паркет.
  • Направете проверка на стената, на която планирате да поставите ламиниран паркет. Тя трябва да бъде гладка и права, в противен случай, може да изглежда неравно или да се деформира.
  • Преди да закупите своя ламиниран паркет за стена, то е необходимо да измерите необходимото количество. В случай,че стената Ви е права без гънки и чупки, то фирата, която трябва да си изчислите е 6-8 %. Ако не е права процента фира може да се увеличи. Препоръчително е ламинирания паркет да се остави да се климатизира в стаята преди да бъде поставен.
  • В случай, че нямате опит в полагането на подови настилки, то най-добре е да се обърнете към специалисти в областта – такива са и нашите монтажисти.
  • Бъдете внимателни с резките температурни промени.
  • Ламиниран паркет на стена е алтернативно решение на обикновената ПВЦ ламперия и е особено подходящо решение за онези от Вас, които искат стени изискващи минимална поддръжка.