Полезно, Трислоен паркет

Aqua Guard – най-висока защита от влага

Когато говорим за паркет от естествена дървесина, всички знаем, че водата може да бъде един от най-големите врагове на всяка дървена подова настилка. Когато проникне в нея тя може да предизвика значителни щети като раздуване, деформиране, пукнатини в лака, обезцветяване, а оттам трайно увреждане на паркета. Късите страни на монтираните паркетни дъски са частите, които са най-чувствителни към проникване на влага, тъй като на тези места има голям брой пори, намиращи се в напречното сечение на дървесината, а тяхната основна роля е да транспортират вода и органична материя от корена на дървото до листата му.

Точно поради тази причина, световният лидер в производството на паркет – фирма Tarkett е разработила специална течна субстанция, наречена Aqua Guard, нанесена върху повърхността на техните трислойни паркети. С помощта на най-модерните технологии, Tarkett защитава най-чувствителните части на своите продукти – късите страни на паркетните дъски. Водоустойчивата защита се нанася върху повърхността на паркетните дъски при използване на бърз и точен метод, като по този начин се предотвратява проникването на разлята течност между отделните дъски и се свежда до минимум риска от проникване на влага.

Aqua Guard защитава монтирания трислоен паркет от незабавното проникване на течност и удължава издръжливостта на паркета

  • Монтираният паркет е със защита на водна основа от влага (вода, чай, мляко, кафе, вино, сок).
  • Защита от незабавно проникване на влага и по-голяма устойчивост на влага върху най-чувствителните части на паркетните дъски – късите страни.
  • Постига се по-добър външен вид на целия под за по-дълъг период от време на използване.

За да докажат качествата на Aqua Guard от Tarkett провеждат специален тест, по време на който, в продължение на 3 часа, се изследват промените, които настъпват върху паркетните дъски на паркет с марка Tarkett, който е обработен с покритието Aqua Guard и други два конкурента на фирмата, чиито паркети нямат подобно защитно покритие.