Полезно

Саморазливна замазка – Какво е това и как се използва?

Саморазливната подова замазка е основен компонент, използван за оформяне на равна повърхност, върху която можете да нанесете плочки, естествен камък и дървени подове. Често се използва като завършващ продукт върху твърда бетонна основа и може да се използва и за обшиване на тръби за подово отопление.

Те се използват не само при ремонти за изравняване на стари подове или обединяване на различни повърхностни нива, но и в нови сгради за нови замазки, където подовите покрития, напр.  голямоформатни плочки или линолеум, изискват изключително равна повърхност.

Замазката се състои от смес от остър пясък, цимент и вода. Разтворът се смесва ръчно в кофа с помощта на смесителна гребло или ако замазката се използва за по-големи проекти, може да се смеси с помощта на помпа за замазка, преди да се разпръсне през маркуча, прикрепен към помпата.

Можете също така да купите готови смесени разтвори за замазки, които често са най-лесният вариант, особено ако не сте работили с материала преди.

Лично ние от Паркетен Свят имам опит и сме доволни от продуктите на MAPEI – и по-конкретно ULTRAPLAN RENOVATION. Саморазливна подова замазка, подходяща при поставянето на нови или съществуващи основи, като ги подготвя за полагане на всякакви видове подови настилки (гранитогресни плочки, естествен камък, гъвкави настилки като гума, линолеум, PVC, мокет и паркет), при които се изисква отлична устойчивост на натоварвания. Ultraplan Renovation се използва за изравняване на разлики в дебелината от 3 до 40 мм на слой.

Ultraplan Renovation е особено подходящ продукт за площи, подложени на натоварвания от инвалидни столове, столове с колелца, болнични колички и такива с подови отоплителни системи. Ultraplan Renovation е предназначен само за вътрешна употреба.

Чувствайте се свободни да посетите нашата страница за повече информация.

Полагане на саморазливна подова замазка

Винаги препоръчваме да се консултирате с специалисти, като нашите монтажисти, преди да поставите замазка върху голяма площ или преди да поставите замазката върху подово отопление.

Традиционният начин за полагане на замазка е смесването на пясък и цимент на място със смесител, но поради обширния труд, необходим за смесването на замазката, е имало постепенно преминаване към използване на готови смеси.

Готовата смес винаги трябва да бъде по-гладка и по-обработваема от нормалния бетон, но трябва също така да съдържа достатъчно бетон, за да я държи заедно и да се избегне напукване по края.

Замазката може да се прилага като гладко покритие на нови подове или за изравняване на съществуващи подове. Самата замазка се състои от една част цимент на четири части вода и обикновено се полага с прав ръб, дървен / пластмасов поплавък и се завършва с мистрия или поплавък.

Когато оставяте пода да изсъхне, обикновено трябва да позволите една седмица време за сушене на сантиметър в зависимост от дълбочината на замазката.

За дебелина на замазката с размери повече от 5 сантиметра обаче, обикновено трябва да позволите малко по-дълго. След като замазката е оставена да изсъхне правилно, след това можете да започнете да полагате готовата настилка отгоре.

Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от съдействие за вашия проект.