Трислойният паркет е подова настилка, изработена изцяло от естествено дърво и съставена от механично слепени 3 слоя дървесина с обща дебелина между 12 и 16 мм. Технологията на изработка на трислойния паркет е иновация в сферата на подовите настилки и гарантира липсата на каквито и да е усуквания и измятания, тъй като трите слоя дървесина се редят в противоположни посоки.

Най-горния слой, който представлява външния вид на паркета е изработен от висококачествена дървесина, която може да бъде завършена с байц, покритие от лак или масло, в разнообразни шарки (цяла дъска, двойна или тройна паркетина), с наличие на фаска и допълнителни защитни покрития. Другите слоеве се правят от иглолистна дървесина, като всеки слой се поставя напречно на предишния. Трислойният паркет позволява няколкократно циклене и се произвежда с клик система, подобно на ламинирания паркет, която позволява изключително бързото и лесно редене.

Във верига магазини „Паркетен Свят” се предлага трислоен паркет на фирмите Karelia, Tarkett и Haro. Трислойните паркети Karelia са природни и автентични дизайнерски паркети изпълнени с индивидуалност. Фирма Tarkett е лидер на пазара за поводи настилки, с повече от 125 години опит в производството на паркет. Трислойният паркет с марка Haro е перфектният избор за всеки, който търси един завладяващ вид и едновременно с това трайна издръжливост.

Трислоен паркет Karelia

Трислойният паркет Karelia е алтернативното решение на масивния паркет, той е природна, автентична и здрава настилка, изпълнена с индивидуалност.

Изработен изцяло от масивна дървесина, трислойните паркети на Karelia са произведени във Финландия, отговарят на най-взискателните изисквания за качество и дизайн и носят в себе си отпечатък от специалното отношение и уважение към природата, специфично за скандинавските страни.

Трислоен паркет Tarkett

Компанията Tarkett е международен лидер в обработката и производството на подови настилки. В Паркетен Свят ще намерите широка гама от декори с черни, бели, абстрактни и екзотични мотиви. Те са подходящи както за модерно, така и за традиционно обзаведени жилища.

Изберете идеалното решение за вашия дом с Tarkett.

Трислоен паркет Haro

Основана в Розенхайм, Бавария през 1866 година компанията Хамберг, днес е позната под марката Haro. Производител на ламиниран и трислоен паркет, фирмата изнася в над 90 страни по цял свят.

Декорите, които можете а намерите в магазините на Паркетен Свят са модерни и завладяващи с изпитана техническа конструкция. Направете перфектния избор с Haro.

Технически характеристики

Фабриките, в които се произвежда трислоен паркет са модерни и се работи със съвременни технологии. Боите и покритието на горния слой са екологично чисти, предлагат високи нива на износоустойчивост и имат защита от слънчеви лъчи.

Трислойният паркет е винаги с фабрична обработка и финиш – няма нужда от циклене и лакиране при монтажа. Това спестява време и пари, както и гарантира здравина и висока устойчивост на покритието. Това покритие може да бъде лак, масло или байц.

Най-голямото предимство на трислойния паркет в сравнение с ламинирания е пространствената стабилност, която е резултат от начина на изработка – три пласта, разположени перпендикулярно един на друг.

Трислойният паркет е по-дебел от ламината, което позволява клик системата да е с по-дебел профил и съответно значително по-здрава. В сравение с масивния паркет е по-устойчив на измятане, тъй като по време на експлоатация масивния паркет се „движи” 2 пъти повече в следствие от промените във влажността или в температурата на средата (това е предпоставка за лесно измятане или издуване).

За разлика от ламинирания паркет естествения трислоен паркет подлежи на множество реставрации и може да бъде циклен до 3 пъти.
Освен монтирането чрез плаваща инсталация, трислойните паркети могат да бъдат залепени за пода и така да се елиминира кънтенето при ходене, което е един от основните недостатъци на плаващата инсталация.

Технически характеристики трислоен паркет