Въздействието на светлите и тъмни подови настилки

При интериорния дизайн изключително важно е изборът на подходяща подова настилка. В наши дни голямото разнообразие на подови настилки, отговаря на взискателните и ексцентрични желания на хората. Ламинираните, класическите, трислойни и винилови настилки ежедневно обогатяват и навлизат в живота и домовете ни.

Всички тях може да разделим на две основни групи – светли и тъмни. Цвета на пода до голяма степен определя характера на помещението и освен това е и отражение на личността на човека.

Поставянето на тъмен под в малка стая с малко светлина и тъмен цвят на пода може да ви накара да се почувствате като в тъмница. Така, че преди да направите коренни промени при подовата настилка, помислете за това как ще запълните останалото пространство.

Светъл под
Светлите подове са вечни, неподвластни на времето и лесни за декориране. Те са много гъвкави с всяко помещение, височина на тавана и осветление. Светлият под отваря пространството и го прави визуално по-голямо, именно затова много често се поставят в малки помещения без много слънчева светлина. Може да използвате светлия под, за да акцентирате върху обзавеждането, защото пода играе ролята на източник на светлина.

Когато бъдат поставени дъските в посока с естествения източник на светлина, като прозорец, визуално получавате впечатление за по-голяма и ярка стая. Елегантност, чувственост и чистота са само част от чувствата, които ще се пробудят у вас. Светлите подови настилки са идеални за мечтатели и романтици, защото в тях ще открият своето вдъхновение. Ако притежавате домашен любимец заложете на светлите тонове, защото драскотините са по- малко видими. Желаете открояващ се под, изберете такъв с по-изразена структура.

Искате модерен, хармоничен и гостоприемен дом, лесно ще го постигнете със светла подова настилка.

Тъмен под
Като Ин и Ян тъмните и светли подови настилки, представляват две противоположности, които в едно и също помещение, очертават съвсем различни усещания. Тъмните подове са характерни за традиционната архитектура и домове проектирани в класически и традиционен стил.

Тъмният под в повечето случаи се използва в големи и светли пространства. Негова задача е да допълва усещането за топлина в семейното жилище и разбира се, да създаде приятна атмосфера, в която да искате да прекарвате времето си. Когато си мислите за дома, топлината, която предлага, вие най-вероятно си представяте пространство, в което доминира тъмния цвят на дървото, под формата на подова настилка и други елементи от интериора. Да, този под ви привлича незабавно към себе си и вместо да изберете удобния диван, вие ще искате да имате едно малко местенце на земята само за вас. Тъмните нюанси създават стабилност и безкрайност, чувство, което може да продължи с векове.

Ако търсите смел, висококонтрастен външен вид, който кара интериора да се откроява, то тъмната подова настилка е най-подходяща за вас.

Цветна комбинация
За тези, които са малко нерешителни има съвсем различен вариант, който е все по-разпространен в модерния интериор и това е комбинация между няколко нюанси. Чрез комбиниране на различни нюанси на пода, вие получавате едно различно интериорно преживяване.

Всичко става динамично и малките интервенции от семпъл интериор, получават нов облик на помещението.

Изберете най-подходящия цвят за вашия под, съобразите се с духа на сградата, в която живеете и изберете най-добрият начин за обзавеждане. Ако все още изпитвате колебания коя подова настилка да изберете и по-конкретно кой цвят, изпратете ни снимка на вашето помещение и номер на декора, който сте си харесали. Ние от Паркетен Свят ще Ви направим напълно безплатен дизайн на стая. Вижте повече за изискванията за дизайн на стая

  • Категории

  • Последни публикации

  • Етикети