Природата в интериора

Екологичното осъзнаване е бавен процес, но след въвеждането му в мебелният и интериорен дизайн, то интереса към природата и намирането на такива мотиви се увеличава. Когато се позволи на природата да навлезе във вашият дом, тя ще обогати живота на вас и семейството. Дома излъчва топлина и хармония, което определено оказва положително въздействие върху вашият живот.

Подовата настилка
Ако, съществува материал, който издържа на времето и става по-ценен, това със сигурност е елегантното здраво дърво. Визуалният ефект, който създава, дървения под допринася на дома чар и топлота, присъщи само на природата.

Най-лесният начин да се доближите максимално до природата е с подовата настилка като класически, естествен или трислоен паркет. Благодарение на множеството различни цветове и текстури , може да оформите интериора, спрямо вашият вкус и светоглед. След като бъде поставен паркета, вие не само получавате красив визуален ефект, но и грижа за здравето си. Дървеният под привлича много по-малко прах и замърсявания в сравнение с други подови настилки. По този начин се предотвратява по-голям брой дихателни заболявания.

Пренесете цветовете на природата във вашият дом
Не се колебайте да използвате широкия спектър от цветовете на природата, като елементи във вашият дом. Разнообразните и семпли земни тонове и нюанси на зеленото, жълтото и синьото позволява на пространството, да излъчва жизненост и лесно се вписват във всеки интериор. Потърсете вдъхновение в местния парк, река или море. Оставете въображението да се развихри, използвайте цветовете на природата и си представете как обрисувате дома си с тях. В допълнение към цветовете, може да използвате тапети с разнообразни модели взети от природата. Ще постигнете много с тази малка намеса, също толкова както да заведете семейството си сред природата.

Природата в интериора

Използвайте естествени материали
Заложете на мебелите от естествена дървесина, защото тя е издръжлива и направена изцяло от дърво, получено чрез контролиран метод на добиване. Тоест при всяко изсичане на дърво се засаждат млади дръвчета. Освен това дървото е рециклируемо и неговото разграждане е без вредни последици за околната среда.

Природата в интериора

Изберете пердета, завеси, калъфки за възглавници с неутрални естествени тонове и се уверете, че те са изработени само от естествени материи като памук, лен и др. Детайлите направени от ракита1, сухи цветя и листа ще се впишат идеално в цялата композиция. Изберете дървени рамки за семейните снимки или такива с омотани пресовани листа.

Нека растенията да станат част от ежедневието
Нека растенията да намерят своето място в дома ви. Те не само ще направят дома ви да изглежда по естествен, но също ще подобрят качеството на въздуха. Растенията могат да представляват изразително произведение на изкуството. Не случайно все повече дизайнери интегрират растения и саксии за цветя в своето творчество. Поставете цветята до прозореца, за да получат достатъчно слънчева светлина и вижте как пространството около тях изглежда по- привлекателно! Уверете се, че имате достатъчно растения, но бъдете внимателни и обърнете внимание при какви условия виреят те.

Природата в интериора

Един въпрос. Няма ли да е по-красиво и здравословно, ако растат подправки и билки в дома? Не случайно най-добрите готвачи правят същото. Създайте малко пространство в кухнята, където ще могат да растат билки, които в последствие ще използвате.

Вземете най-доброто от природата, защитавайте и се отнасяйте с голямо уважение към нея, а тя на свой ред ще ви даде много повече отколкото очаквате. Станете част от природата и позволете природата да стане част от вашият дом и семейство.

ракита1 – плетиво за стол, рогозка

  • Категории

  • Последни публикации

  • Етикети