Коя е най-подходящата настилка за детска стая

Използвайте времето ползотворно и направете дома си подходящ за най- малкия член на семейството. Подовата настилка за детската стая е необходимо да отговаря на редица изисквания:

• да е хипоалергична
• да е антистатична
• да е издръжлива
• да е практична

Пода трябва да е топъл, екологично чист, защото не е тайна, че децата прекарват много време на земята в игри с любимите играчки.

Ламиниран паркет

Модерен, лесен за поставяне и с красива текстура, ламинираният паркет е една от най-предпочитаните подови настилки. Благодарение на най-горния защитен слой, ламината не задържа замърсявания и се почиства изключително лесно. Устойчив е на надраскване, което го прави подходящ за детски игри.

Ако се притеснявате от разливане на течности или разполагате с парочистачка, с която искате да почиствате детската стая, ламинираният паркет на Egger Аqua+ e най-подходящият избор за вас.

Искате ли да проверявате спящото Ви бебе, по-възможно най-тихия начин? Ние от Паркетен Свят, разполагаме с иновативно решение, на немския производител Haro. Comfortec е иновативна система за залепяне на подовата настилка, при която се намалява шума в стаята до 60%. Бъдете спокойни, стъпвайте смело и осигурете необходимия комфорт на вашето дете.
Вижте всички декори ламиниран паркет със системата Comfortec.

Класически паркет

Дъбовия паркет е най-популярния паркет от естествена дървесина. Екологично чист и от естествен материал, той е достатъчно здрав да издържи дори на най-смелите състезания с детски колички. Освен с отлични технически качества, дъбът има и красива текстура. Полагането се извършва върху обезпрашен и грундиран под, чрез лепене със специално лепило. По този начин вероятността да се появи скърцане или други неприятни експлоатационни недостатъци се елиминира. Бъдете спокойни, защото ще се движете по-най тихия начин, докато вашето дете спи. Отговарящ на всички изисквания, със своята топлота, красива шарка и екологичност дъбовия паркет си остава безспорен лидер сред подовите настилки.

Корков паркет

Корковия паркет е екологично чист продукт. В кората на корка има милиони въздушни клетки благодарение на които, паркета притежава абсорбиращи свойства. А какво означава това? Пода е изключително мек и топъл, и вашето дете ще може да си играе на воля, без да изпитва страх от болезнени падания. С тази подова настилка си осигурявате високо ниво на комфорт. Друго свойство на корка е, че заглушава шума при ходене или удар. Лесен за поддръжка, той не привлича малки частици и не се натрупва прах, това го прави изключително подходящ за детска стая. Разгледайте корковите паркети на Egger с марката Cork+.

Трислоен паркет

Чували ли сте за синия и розовия паркет предлаган от Паркетен Свят? Да, той е трислоен!

Трислойният паркет, е естествен продукт, който е сравнително нов за българския пазар. Те са алтернативното решение на масивния паркет, съчетавайки красиви текстури, здравина и индивидуалност. Защо да го изберете за детската стая?

Благодарение на трите пласта естествено дърво, поставени перпендикулярно един на друг, се постига пространствена стабилност и устойчивост при измятане. Трислойният паркет е подходящ за подово отопление. При монтажа, може да избирате дали да е плаващ или чрез залепяне за основата. Екологично чист, отговарящ на условията за качество и дизайн, трислойният паркет бива все по-предпочитан за дома и детските стаи.

Имайте на предвид, че подовата настилка, която избирате за детската стая, освен, че оказва влияние на цялостната обстановка, тя въздейства върху любознателните качества на вашето дете.

  • Категории

  • Последни публикации

  • Етикети