Пролетно почистване на Вашия ламиниран паркет

Красив под и през пролетта… как да постигнем това?

Отново е време за пролетно почистване, но как правилно да почистим пода си и да възстановим блясъка му?

Подготвили сме Ви няколко съвета, които да Ви помогнат в тази тежка задача:

1) Почистете ламинирания паркет с прахосмукачка, за да отстраните прахта и други по-едри частици и натрупвания. Препоръчваме Ви да използвате меката четка на прахосмукачката, за да не надраскате ламинирания паркет.

2) Ако ламинираният Ви паркет е с фаска или релефна повърхност, добре е да почиствате по дължината и/или ширината на шарката и фаската, за да можете да оберете добре всички прашинки, заседнали между тях.

3) Ако има трудно достъпни места, които не можете да достигнете с прахосмукачка, използвайте метла и лопатка.

4) След като сте почистили старателно пода, използвайте чист моп, напоен с препарат, подходящ за ламиниран паркет. Не смесвайте един препарат с друг. Старайте се да изстискате добре мопа или парцала. Ако ги оставите по-влажни, рискувате вода да проникне между фугите на ламинирания паркет и да предизвика подуване, огъване или изкривяване на дъските. Подсушете пода със суха кърпа и оставете да се проветри помещението за да се премахне излишната влага.

5) Изберете точно препарат за ламиниран паркет. Не използвайте почистващи препарати, предвидени за друг вид подови настилки. Евтините мултифункционални препарати или предназначени за полиране на мебели и дървесина, могат да повредят подовата Ви настилка като я направят матова или хлъзгава, поради съдържанието на различни химикали в тях. Изберете препарат с ниска киселинност!

6) Ако с времето са се появили петна на ламинирания ви паркет, използвайте кърпа напоена с препарат и третирайте петното. След това забършете със суха кърпа.

7) Лак и други подобни петна, можете да почистите с малко ацетон.

8) В случай, че има дъвка или други залепнали остатъци по ламинирания ви паркет, използвайте пластмасов нож или друга пластмасова пластина, за да отстраните замърсяването. Забършете с мокра кърпа и подсушете.

В магазините на „Паркетен Свят” може да получите информация как да почистите най-добре вашия ламиниран, естествен и корков паркет. Предлагаме широка гама от висококачествени и специализирани почистващи препарати и мопове.

Препарати за почистване на ламиниран паркет на Dr. Shulz

за ламиниран паркет – неутрален препарат за основно почистване на ламинат. Отстранява замърсявания, мазнина и следи от обувки. Подходящ е за всички видове ламинат.

за естествен паркет – полиращ препарат за лакиран паркет. Освежава, придава копринен блясък и защитава естествения Ви паркет от захабяване. Ако паркетът ви е лакиран с лак за блясък, ще подсили допълнително удивителния външен вид на настилката Ви.

за корк – за първо и всекидневно почистване на корков паркет. Отстранява следи от восък, остатъци от лак и засъхнал почистващ препарат.

Egger Clean It – с мирис на свежа праскова, Egger предлага почистващ препарат създаден специално за ламиниран паркет. Освен приятното и свежо ухание, Clean It спомага за по-дългото запазване на чист и красив под. Използването му помага и за подобряване на електростатичността на подовата настилка. Особено ефективен е при премахване на упорити петна.

Почистващи препарати на Haro

Революция в естествената грижа. С тези екологични препарати ще постигнете бързо, лесно и ефективно почистване, което няма да навреди по никакъв начин на здравето Ви.

Intensive Cleaner ‘active’ – за редовно почистване на ламиниран паркет, синтетични подови настилки, винил, гумени подове, гранитогрес, остъклени и неглазирани плочки.

Parquet Cleaner ‘natural’– за редовно почистване и грижи за всички паркетни настилки, коркови подове, балатуми, дървени подове, както и подове с отворени пори като каменни подове, теракот, шисти, гранит или мрамор.

Почистващи приспособления:

Спрей моп “Quick clean” – подходящ за мокро и сухо почистване.
Практично, удобно и лесно решение за ламиниран и класически паркет. Спрей моп Quick clean е изключително лесен за употреба благодарение на ергономичната си дръжка и вградения спрей бутон. Снабден е с пълнител, подходящ за вода или разреден почистващ препарат до 350 мл. Микрофибърната кърпа може да бъде използвана многократно. Подходяща е за пране в пералнята.

Моп „York” – микрофибърен с дръжка 120 см – удобно практично решение за теракот, грантогрес и други повърхности. Подходящ за подсушаване на останалата вода след почистване на ламинирания паркет. Използвайте сух и чист моп.

Моп „York” триъгълен – с две микрофибърни кърпи – Подходящ за почистване на всякакъв вид повърхности. Благодарение на триъгълният моп, достига и до трудно достъпни места.

  • Категории

  • Последни публикации

  • Етикети