Видовете повърхност на ламинирания паркет

Релефът на повърхността на ламинирания паркет (структура) до голяма степен предопределя как изглежда ламинирания паркет. Добрият релеф придава много реалистичен изглед на ламинатите от всички зрителни ъгли. Той е второто най-видимо нещо след декора като едно добро съчетание между релеф и декор прави ламината да изглежда забележително добре. Между производителите на ламиниран паркет тече постоянно съревнование кой ще въведе нови декори и нови структури.

С най-новите си структури ламинатите на Egger определено имат преимущества пред конкуренцията. През 2012 компанията официално представи 2 нови уникални структури – Grand Canyon и Vintage. И двете структури са със забележимо по-дълбок релеф от стандартното, като благодарение на това са сертифицирани с клас против плъгане R10, като стандартните структури са с клас R8. И двете структури се използват само върху подходящи декори и крайния резултат е зашеметяващ.

Тук е мястото да опровергаем и схващането, че по-дълбокия релеф не е за предпочитане, защото евентуално би задържал мръсотия. Това не е вярно тъй като всички ламинирани паркети са с покритие против залепване на мръсотия и изключително трудно задържат петна.

Друга много автентична структура на ламинирания паркет се нарича натурална пора. При нея релефа следва фладера на дървото и имитира много сполучливо естствен паркет, който се обработва с четки, за да се види естествената пора на дървесината.

А ето и снимки на всички видове структури на ламинран паркет, предлагани в магазините на Паркетен Свят:

  • Категории

  • Последни публикации

  • Етикети