MDF первази

В магазин „Паркетен свят” можете да откриете и MDF первази, които са изключително подходящ завършек за помещения с естествена подова настилка като масивен, трислоен или многослоен паркет. Фирмите Egger, Parador и Karelia предлагат многообразие от MDF первази подходящи за всеки един от своите декори.
За да може да изпъкне красотата на МДФ перваза е препоръчително той да се монтира на прави стени. Липсата на завършващи елементи като ъгли и снадки придава лукс и стилен завършек на вашия под. МДФ первазите, както и всички масивни и фурнировани первази не търпят никакво огъване, тъй като са изключително плътни.
Parador предлагат разнообразие от первази, които се съчетават с всеки един от цветовете на техните декори. Всички первазите са с дължина 2570см и височина 50, 60 или 70см. Позволява полагане на кабели, скрити в перваза, а монтажът и демонтажът се извършват много лесно с помощта на клипси.

Фурнировани первази

Фурнированите первази представляват основа от иглолистна дървесина,с допълнителен горен слой от естествен фурнир. Фурнирът е много тънко отрязана дървесина, която се залепва върху перваза. Този вид первази са готови за поставяне и нямат нужда от допълнителна обработка.

Класически первази

Класическите первази изискват допълнителна обработка като лакиране, за да се осигури допълнителна защита от надраскване, замърсяване и др. И те, също като МДФ первазите, трябва да бъдат поставяни към идеално прави стени, поради своята нееластичност и невъзможност да обира кривини и неравности.