Паркет

В „Паркетен Свят” се предлагат следните видове естествени подови настилки: Трислоен паркет, Класически масивен паркет, Готов лакиран паркет (дюшеме) и Корков паркет

Класически паркет

Дъбовият паркет е най-популярния паркет от естествена дървесина в България (а и не само). Причините за това са, че дъбът има отлични качества – както технически, така и естетически. Дъбът има една от най-здравите дървесини, което го прави особено подходящ за изработката на паркет и дюшеме. Дъбовото дърво е устойчиво на гниене и деформации. Не на последно място дъбовата дървесина е широко разпространена и е сравнително достъпна ценово за масовия клиент.

Освен като качествена дървесина, дъбът има и много красива текстура. Паркетът от дъб изглежда много естествено и натурално и това е причината да е толкова предпочитан.
Дъбовия паркет се полага върху обезпрашен и грундиран под, чрез лепене със специално лепило. Така се елиминира вероятността за последваща поява на скърцане, разместване на ламелите и други недостатъци.

Готови лакирани паркети

„Паркетен Свят” разполага с 16 декора масивен паркет от вид монголски дъб, който расте само в Усурийската тайга. Дъбовият паркет е с произход Русия, притежава много добри физико-механични характеристики и е с изключително красив фладер.

Дърветата, от които е направен паркета са на възраст между 100 и 150 години. Поради специфичните климатични условия в усурийската тайга и големите температурни амплитуди – температура през зимата достигаща до -45 градуса, през лятото до +38 градуса, дървесните видове на тази територия са изключително здрави и плътни.

Всеки един от декорите е допълнително обработен чрез байцване и лакиране. Характерното при обработката на тези паркети е, че те всички минават през цикъл на естествено атмосферно изсушаване, преди същинското сушенето в камери, като по този начин се подобряват механичните им характеристики.

Готови лакирани паркети
корков паркет

Корков паркет

Egger представя на пазара иновативни подови настилки за нова група клиенти. Основните характеристики на продукта са, че той е тих, топъл, мек и здрав. Тайната на колекцията е технологията на Egger Cork+

Прекият метод за печат (DPR) се използва за прилагане на действителния образ на шарката върху най-горния слой на корка, след което се запечатва с екологично съвместим еластичен лак. Това прави Cork+ по-здрав от много други готови за употреба паркети.

Дъбовия паркет се полага върху обезпрашен и грундиран под, чрез лепене със специално лепило. Така се елиминира вероятността за последваща поява на скърцане, разместване на ламелите и други недостатъци.