Лепила и лакове за паркет

За да Ви помогнем с монтирането и поддръжката на избрания от вас паркет, Паркетен Свят предлага разнообразна гама от лепила, лакове (полиуретанови и водни), едно- и двукомпонентни, основи и грундове за паркет, фугиращи смоли, дисолвенти (за разреждане и почистване) и нитроцелулозни разредители.

Специално сме подбрали за вас само висококачествени продукти отговарящи на стандартите за качество от водещи фирми в областта. Основното предимство на продуктите, зареждани от Паркетен Свят, е съотношението между цена и качество. Предлаганите материали са с добро качество на добри цени.

Снимки на продуктите

Лепило ПУ Duopol 7010

Лепилото ПУ Duopol 7010 е висококачествено двукомпонентно лепило специално проектирано за лепене на паркет, декоративен екзотичен паркет и лакиран паркет с висока плътност. То е подходящ и за залепване на различни повърхности, като шперплат, талашитени плоскости, OSB, гумени и PVC покрития, изолационни материали, естествен камък, керамични плочки, декоративни камъни, метални изделия и други.

Начин на употреба: След смесване двата компонента се бъркат до получаване на хомогенна смес, която трябва да се използва в рамките на 30 минути. Необходимо време за стягане – 40 минути. Настилката е готова за ползване 24ч. след поставяне!

Polyfix

Полиуретаново лепило за паркет, което се предлага в опаковки по 10кг, съотношение 9:1/лепило и втвърдител/. Двукомпонентно, еластично, полиуретаново лепило, 100% без разтворители, с отлични свойства – водо- и влагоустойчиво. Отличава се с изключителна устойчивост и здравина – идеални са за лепене на класически паркет и дюшеме. Подходящо е да се използва за всички видове паркет на всички нормални субстрати- цимент, керамика, мрамор и дърво. Особено подходящо е при лепенето на масивен паркет, тъй като се отличава с голяма устойчивост и здравина. Лесно се смесва, устоява и на температурни промени, като образува изключително устойчив еластичен филм.

Начин на употреба: Двата компонента се смесват. След смесване на двата компонента се бърка до получаване на хомогенна, еднородна смес, която трябва да бъде използвана в рамките на 30 минути, в противен случай започва да се втвърдява. Времето необходимо за стягане е 40 минути при 20⁰C, като настилката е готова за експлоатация след 24 часа след полагане. Разходната норма е 1-2 кг/м² в зависимост видът на дървесината.

Polylam

Полилама е еднокомпонентна полиуретанова пяна за паркет, която залепя всички видове дървени материали към бетонови подове. Изключително бързо втвърдява /около 15 минути/, тъй като е еднокомпонентна. Устойчива е на атмосферни влияния, може да се използва и като пълнител, предлага се в опаковки по 600мл.

Двукомпонентен лак за паркет на полиуретанова основа

Лаковете на полиуретанова основа от серия Quick биват 3 разновидности – гланц, сатен и мат, като всеки от тях се предлага в различни опаковки от 1, 2.5 и 5 литра, в зависимост от нуждите на клиентите. Куик гланц, сатен и мат е двукомпонентен, бързосъхнещ лак за паркет. Високата му еластичност го прави подходящ за всякакъв вид дървени подове. Траен, устойчив на износване, на химически продукти, използвани в домакинството и на светлина.

  Начин на употреба:

 • Преди употреба лакът трябва добре да се разклати в оригиналната си опаковка, след което двата компонента се смесват в съотношение 1:1.
 • За постигане на максимални резултати температурата в помещението трябва да е в следния интервал 15-25 ⁰C.
 • В никакъв случай да не се боядисва при температура под 10⁰C.

При употреба на покривен лак- мат и сатен да не се използва бляскав грунд за основа.

Двукомпонентен лак за паркет на водна основа

В Паркетен Свят предлагаме двукомпонентен лак за дървени подове на водна основа марка Дева, представен от серията AquaDeva Transit (4.4л). и Лак POLYFIX. Серията AquaDeva Transit се отличава с изключителна устойчивост на износване. Подходящ е за дървени подови настилки, търговски площи или помещения с голямо натоварване. Лакът успява да съхрани естественият цвят на дървото, без пожълтявания. Подходящ е за всякакъв тип дюшеме.

  Начин на употреба:

 • Преди употреба двата компонента трябва да се смесят в точно количествено съотношение 10:1 (10 части лак и 1 част втвърдител), като след смесване сместа се оставя за 5-10 минути,след което е готова за нанасяне.
 • Ако дървото е перфектно подготвено за боядисване се нанася първият слой. След като изсъхне се нанася вторият слой от същия продукт, а третият и последен слой се нанася след изсъхване и предварително полиране на повърхността.
 • Може да се докосва едва след 5 часа, а се пребоядисва след 16 часа.

Препоръки: Тези бои достигат максималната си твърдост на 5-6 ден след нанасянето си, така че е желателно да се поставят килими и да се подлагат на тежък трафик преди изтичането на този срок. На 10-12 час може да се ползват, ако се действа внимателно. Две седмици след нанасянето не бива да се почиства с вода.

Лак POLYFIX

Лак POLYFIX е двукомпонентен лак за паркет на полиуретанова основа. Предлага се в три разновидности – гланц, сатен и мат, като всеки един от компонентите е в опаковка по 2.5л.

  Начин на употреба:

 • Лакът се употребява като предварително всеки един от компонентите бъде много добре разбъркан в оригиналната му опаковка, след това компонент II се добавя към компонент I и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
 • Нанася се върху чиста и суха повърхност с помощта на мека четка, като могат да бъдат нанесени 2-3 слоя, в зависимост от желания ефект.
 • След полагане на първия слой се изчаква 15 минути и после се полага вторият.

Лак за дърво на Дева

Еднокомпонентният воден лак за дърво на Дева е от серия „Ecostar”. Този лак осигурява филм с добра устойчивост на износване.

  Начин на употреба:

 • Преди употреба трябва да се разклати добре в оригиналната опаковка, след което може да се нанася с четка.
 • Повърхността трябва да бъде суха, чиста, без прах, а температурата в помещението не бива да е по-малко от 13⁰C.
 • Препоръчително е повърхността да бъде грундирана 4-5 часа преди да бъде боядисана. Добре е от лака да се нанесат 2-3 слоя.

Трябва да се има предвид и фактът,че лакът достига максимална твърдост на 5-6 ден след боядисване, затова не е желателно да се поставят килими и да се подлагат на тежък трафик. Повърхността може да се докосва след 5 часа, а да се пребоядисва след 16 часа.

Лакове Polyfix Cam Cila

Еднокомпонентен, полиуретанов лак за паркет – гланц. Използва се за лакиране на всички видове паркет и дървени мебели, еластичен и устойчив на драскотини.

  Начин на употреба:

 • Употребява се върху чисти и сухи повърхности.
 • Запълва различни пукнатини.
 • Полага се с помощта на валяк или четка с меки косми.
 • Могат да се положат 2 или 3 слоя лак, като втория се полага 24 часа след първия.
 • 24 часа след последния нанесен слой помещението може да се използва.

Препоръки: Вреден за вдишване и при контакт с кожата. Да се пази от деца и да се избягват при контакт с очите и кожата.

Основа за воден лак

За постигане на по-голяма здравина на покритието и по-добър краен резултат, е желателно, преди лакиране с воден лак върху повърхността да бъде нанесена основа за воден лак. Еднокомпонентният грунд на водна основа на Deva Hidrofond 5л. Предназначен е за дървени подове, устойчив на износване със защитен филм, който осигурява допълнителна здравина, като придава по-жив и красив вид на дървесината.

  Начин на употреба:

 • Нанася се предимно с четка (при липса може и с валяк).
 • Повърхността,върху която се нанася трябва да бъде чиста и без прах, като температурата в помещението не бива да е по-ниска от 13⁰C.
 • Първият слой се нанася и след 4-5 часа, при температура 20⁰C в помещението,
 • Може да се нанасят 2-3 слоя лак, като се изисква шлифоване между слоевете.

Времето за съхнене: 3 часа не бива да се докосва, а в по-влажни и студени помещения, времето се увеличава до 5-6 часа.

Двукомпонентен грунд за бетон Polyfix

Грундът Полификс е на полиуретанова основа и се използва за грундиране на основи, преди полагането на паркет, плочки.
Той премахва прах или подобни субстанции като предпазва от влага.

  Начин на употреба:

 • Компонент А се смесва заедно с компонент Б.
 • При необходимост разтворът може да бъде разреден с ацетон, като ацетонът може да се използва и при необходимост от почистване.
 • Трябва да се полага само един слой, с четка.
 • Съотношението при смесване на компонентите е 3:1.5.
 • Средната разходна норма е 350гр/кв.м.

Резиплас

Резипласът представлява безцветна смола за смесване с фин дървен прах и служи за запълване на фуги и дефекти по дървените подове.

  Начин на употреба:

 • Резиплас се смесва с финия прах от шлайфане с фина шкурка.
 • Сместа трябва да бъде паста с вискозитет, подходящ за работа.
 • Изчаква се да изсъхне, ако се наложи повторна употреба.
 • Времето за съхнене е 30-50мин. Трябва да се съхранява на места с температура между 12 и 20⁰С.
 • Да се пази от замръзване.

Предлага се в опаковки по 1, 2.5 и 5 литра.

Стоковата група на разредителите с марка Deva е представена от 3 дисолвента – два разредители и един разтворител за почистване.

Разредител PU 22 и Разредител PU 50

Това са смеси от разтворители и разредители с бавно изпарение, специално формулирани за разреждането на нитроцелулозни и двукомпонентни полиуретанови лакове за дървени подове, с цел предотвратяване на побелявания, причинени от висока влажност. Подходящи са само за индустриална употреба. Предлагат се в опаковки по 1л.

Разтворител за почистване Дисолвент 2100

Разтворител за почистване на полиуретанов лак за паркет. Не бива да се използва като обикновен разредител! Опасен при вдишване и продължителна експлоатация!

Нитроцелулозен разредител Polyfix

Намира приложение при разреждането на нитроцелулозни продукти и почистването на инструменти.

  Предупреждения:

 • силно запалим;
 • дразни очите;
 • опасен при вдишване;
 • при многократна употреба може да изсуши кожата и да предизвика сърбеж;

Да се пази от деца и да се ползва само в добре проветрени помещения. Да се избягва контакт с очите.