Открийте във всички търговски обекти на веригата магазини „Паркетен Свят” масивен дъбов паркет на българския производител NS паркет. Представената колекция се състои от 12 декора финиширан масивен дъбов паркет, произведен от висококачествена дървесина. Притежава много добри физико-механични характеристики и е с изключително красив фладер. Подбора на дървесината за производство се извършва в съответствие с природните дадености и текстура. По този начин, в зависимост от вида на влакната и цветовете на дървото, има няколко типа на селекции, всяка красива по свой собствен начин.

Във фирмените ни магазини в град София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Шумен можете да разгледате мостри на финиширани масивни паркети. Всички те са с дебелина 22 мм; ширина – 120 или 140 мм и дължина – 400 или 1500 мм.

Преобладаващата част от декорите са допълнително обработени чрез байцване и лакиране. Само повърхностите на декорите Дъб маркант четкан и Дъб английски кафяв са обработени с масло. Характерното при обработката на тези паркети е, че те всички минават през цикъл на естествено атмосферно изсушаване, преди същинското сушенето в камери, като по този начин се подобряват механичните им характеристики.

Всички декори са с добре познатата система на сглобяване „нут и перо” – съединение на два конструктивни елемента – фрезован канал (нут), в който се вкарва подходящия шип (перо).
При монтаж на паркет тип „нут и перо” се използва лепило, което прави разглобяването невъзможно. Такова лепене е удачно повече за нов паркет, поради това че при стария не може да се осъществи добро залепване заради попадналите замърсявания.