Аксесоари и консумативи

При нас можете да откриете голямо разнообразие от ламинат, естествен, трислоен и екзотичен паркет, а също и подходящите за тях аксесоари – подложка за ламинат и паркет, первази, лайсни и други. Ние предлагаме и всички необходими консумативи за поддръжката и почистването на Вашата подова настилка.

подложка за ламиниран паркет

Подложка

Поставянето на подложка на основата, върху която ще се монтира избраната подова настилка е задължителен етап предхождащ монтажа на вашия ламиниран паркет. Подложката би спомогнала за по-плътното прилепване на ламинирания паркет към основата, а при избор на подходящата дебелина и за поемането на денивелационни разлики в основата.

За да удължите „живота” на вашия ламиниран паркет, да намалите стойностите на шумо и топлоотдаване и да минимизирате влиянието на нежелани странични ефекти, изборът на вид подложка трябва да бъде съобразен със следните условия.

Первази

След монтажа на вашата подова настилка, с цел постигане на завършеност и естествен преход между избраната настилка и стените, се пристъпва към поставянето на первази за под. Изборът на перваз зависи в голяма степен от вида на настилката, но също така и от характеристиките на стените в помещението – колко прави са те, има ли много овали и какъв тип е завършека на стената.

Первазите се поставят и с цел скриване на разширителната фуга, оставена при реденето на ламинирания паркет. Те могат да се монтират с крепежни елементи – клипси, дюбели и винтове, и в редки случаи може да се залепят към стените със силикон или монтажно лепило. Лепенето на первази не се препоръчва, тъй като освен че така первазите стават по-нестабилни, при демонтаж те могат да се отделят с част от мазилката на стените.

Первази за ламиниран паркет
лайсни за ламиниран паркет

Преходни алуминиеви лайсни

След монтажа на подова настилка (ламиниран паркет, паркет, трислоен паркет) е нуждно да се направи съответно прекъсване или преминаване към друго помещение с различна подова настилка и денивилация чрез завършващ профил. Видовете алуминиеви лайсни, които предлагаме са съответно за равни повърхности, за денивилация от 6мм до 20мм и за стъпала и врати на балкони.

Предимство на нашите лайсни е че се предлагат в разнообразни модерни декори, с различни дължини и с отлично качество.

Лепила и лакове за паркет

Лакове, лепила, масла, шкурки и други консумативи за ламиниран и естествен паркет – при нас ще откриете разнообразие от полиуретанови и водноразтворими лакове и лепила, произведени от DEVA, Dupon, ÖzcanKimya.

Лепила и лакове
Почистващи препарати

Почистващи препарати

Стирка за почистване моп “Мопи” е лека и удобна, позволява лесно и ефективно да почистите своя под, не оставя следи и власинки. Препоръчва се преди първата употреба кърпата да се постави в гореща вода. Максималната температура за пране на кърпата е 90 С. ( да не се ползват омекотители и сушилня).

Размери на кърпата 44см х 15см. Размери на телескопичната алуминиева дръжка: от 75см до 135см.